Новини от БФБЛ и партньори

Спортен дух и воля за победа в Олимпиадата на бизнес лидерите

27 юни 2016
Спортен дух и воля за победа в Олимпиадата на бизнес лидерите

Над 500 служители на над 30 компании от общността на отговорния бизнес участваха в най-голямото корпоративно спортно събитие

В истински празник на спортсменството и активния начин на живот се превърна Олимпиадата на бизнес лидерите на 25 юни 2016 г. в Англо-американското училище в София. Над 500 служители и топ мениджъри на над 30 водещи български и международни компании демонстрираха висок дух и воля за победа и на терена на спорта.

Олимпиадата – 13-о издание на утвърденото и очаквано събитие в календара на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), събра представители на успешни компании-членове и съмишленици на Форума, представители на институциите, дипломати, спортисти за един ден на забавления и съревнования в непринудена атмосфера - видео.

Първите снимки от събитието вижте тук, вижте и галерията по-долу, както и албумите в профила ни във фейсбук.

Гостите на спортния празник бяха приветствани от Дончо Барбалов, заместник-кмет на София, и Джим Ъркхарт, директор на Англо-американското училище. Поздравителни адреси към участниците изпратиха премиерът Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„За 13 години Олимпиадата на бизнес лидерите стана една от най-популярните инициативи на Форума и изгради своя общност от приятели и партньори, които споделят нашите ценности – отговорност за служителите и техните семейства, работа в екип, честност, уважение. Пожелавам ви изпълнен с положителни емоции ден и нека най-добрите победят”, заяви при откриването председателят на БФБЛ Ираван Хира и обяви началото на състезанията в общо 15 дисциплини, сред които футбол, волейбол, баскетбол, тенис, тенис на маса, катерене, салса, шах, дартс, табла и други. Вижте и видео интервюто с Ираван Хира от мястото на събитието.  

11 корпоративни футболни отбора се състезаваха в един от най-оспорваните турнири на олимпиадата, като купата на „Хюлет-Пакард Ентерпрайс” заслужено отиде при ЧЕЗ. От „Спиди” се пребориха за второто място, а от Пощенска банка – за третото.

Отбор на „Корпорация Развитие” грабна купата на „АбВи” по баскетбол. „АбВи” взеха сребърните медали, а бронзовите отидоха при „Хюлет-Пакард Ентерпрайс”.

Състезателите на „Корпорация Развитие” станаха шампион и по волейбол в турнира на ЧЕЗ. Втори в класирането е отборът на ЧЕЗ, трети са „Сименс”.

Победител в тенис турнира за купата на „БМВ България” при мъжете стана Петко Стоянов от „Къртис Балкан”, а при жените – Яна Маринчева от „Астра Зенека”.

Носител на купата на „Сименс” по тенис на маса при мъжете е Стоян Ганчев от Пощенска банка. При дамите шампион е Румяна Конакчийска от „Къртис Балкан”.

Петър Барбалов се пребори за купата на „Спиди” по дартс, а титлата шампиони на „Астра Зенека” по салса взеха Анета Гънчова и Огнян Станиславов от „Хюлет- Пакард Ентерпрайс”.

Шампиони в канадската борба станаха Стефани Тонева от М3 Комюникейшънс Груп и Петър Гергинов от Мтел.

В индивидуалните състезания се отличиха и представители на „Спиди”, „АбВи”, ТНТ, Пощенска банка, „Хилтън София”, „Хюлет-Пакард Ентерпрайс”, ОББ и много други.

Пълният списък с победителите е тук.

Сред изненадите на събитието бяха трите автомобила, предоставени от БМВ България, които гостите имаха възможност да разгледат отблизо. Безспорният хит сред детските забавления беше катеренето по изкуствена стена, предоставена от световния лидер в бранша „Уолтопия”. В атракция за малки и големи се превърнаха заниманията по йога, водени от гуру от Индия, а урокът по салса успя да привлече вниманието и на най-заетите състезатели.

Принос за доброто настроение на всички имаше и водещата Ганиела Ангелова, лице на сутрешния блок на телевизия „България он ер”. Тя изтегли и късметлиите в традиционната томбола с над 80 атрактивни награди, предоставени безвъзмездно от членове и приятели на Форума. Ако сте сред притежателите на билети с номера 0220, 0675, 0948, 1001 и 1190, моля, потърсете своя подарък в офиса на БФБЛ.

Събитието намери отзвук в БНР, Мениджър нюз, Животът днес.

БФБЛ благодари за подкрепата на:

Спонсорите АбВи, АстраЗенека, БМВ Груп, Джей Пойнт Груп, Сименс, Спиди, Хюлет-Пакард България, ЧЕЗ, Уилсън Лърнинг, комплекс „Св. Георги Победоносец”

Партньорите Англо-американско училище в София, Армфайт, Данон, Каменица, Нестле, Пепси, Пен Д’Ор, ТНТ

И компаниите, предоставили предмети за томболата, Адифарм, БНП Париба, Винекс Преслав, Виваком, Гранд Хотел София, Грийн Лайф, Елтрак, Мари Бризар Уайн енд Спиритс, Кредоуеб, Мтел, Нестле, Пулс фитнес и спа, Суаг баг, Спиди, ТНТ, Уилсън Лърнинг, УниКредит Булбанк, Хилтън София, ЧЕЗ, Шел, Юник Естейтс.