Новини от БФБЛ и партньори

Ираван Хира преизбран за председател на Българския форум на бизнес лидерите

07 юни 2016
Ираван Хира преизбран за председател на Българския форум на бизнес лидерите

Карел Крал и Левон Хампарцумян са новите лица в УС на Форума

Ираван Хира, генерален директор на „Хюлет-Пакард Ентерпрайс”, бе преизбран за председател на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) по време на годишното Общо събрание на организацията вчера. Карел Крал, регионален мениджър на „ЧЕЗ”, и Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк”, са новите лица в Управителния съвет на Форума. На събитието присъстваха представители на над 30 членове на организацията – част от най-големите и успешни компании в България.

„Общността на Българския форум на бизнес лидерите има ключова роля в утвърждаването на  бизнес етиката и корпоративната социална отговорност вече 18 години”, подчерта Тим Буйсере, ръководител на търговския отдел в посолството на Великобритания у нас, в началото на Общото събрание.

„Благодарим за активното ви участие в многобройните проекти на Форума през 2015 г. Вашата подкрепа означава много за нас и е причината да продължаваме да работим, за да постигнем визията си да направим България още по-привлекателна за инвестиции, работа и живот”, приветства присъстващите председателят Ираван Хира.

Изпълнителният директор Георги Руйчев представи, а членовете одобриха дейностите през изминалата година и приоритетите за 2016 г.

По предложение на УС, представено пред Общото събрание от заместник-председателя Зоя Паунова, делегатите единодушно гласуваха за втори тригодишен мандат на Ираван Хира като председател на УС.

Членовете на Форума подкрепиха кандидатурите и на Мария Шишкова, управляващ съдружник на „ЕЙМС Хюман Кепитал и Дейл Карнеги Трейнинг”, Камелия Славейкова, изпълнителен директор на „Шел България”, и Весела Илиева, управляващ партньор на „Юник Естейтс”, чиито мандати също бяха подновени.

Новоизбраните членове на Борда са новият регионален мениджър на „ЧЕЗ” Карел Крал, поел компанията през октомври 2015 г., и Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк”, която наскоро се присъедини към БФБЛ.

Всички те се ангажираха да работят за насърчаването и популяризирането на устойчивите и отговорни практики и етичните стандарти в бизнеса, да подобряват диалога между частния сектор и всички заинтересовани страни, както и да защитават интересите на членовете на организацията.

Снимки от събитието ще намерите в галерията по-долу, както и на страницата ни във Фейсбук.

Изборите за членове на УС бяха отразени от бизнес медии като Мениджър НюзКапиталEconomy.bg,ComputerWorldKlassa.bg.

Освен новите и преизбраните членове в УС на БФБЛ са и Зоя Паунова, изпълнителен директор на „Астра Зенека България”, Максим Бехар, управител на „М3 Комюникейшънс Груп”, Васко Райчев, управител на „Делойт България”, Петър Велев, управител на „Екофарм”, Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс България”, и Петър Иванов, генерален мениджър на „Майкрософт България”. Гилбърт Маккоул, съдружник в „KПМГ България”, е финансов контрольор на Форума.