Новини от БФБЛ и партньори

МЕТРО Академия бе домакин на Meet BBLF Success

25 януари 2023
МЕТРО Академия бе домакин на Meet BBLF Success

Първото за 2023 г. издание на инициативата Meet BBLF Success се проведе вчера при засилен интерес от страна на специално поканените компании членове на БФБЛ. Благодарим за гостоприемството на МЕТРО България и МЕТРО Академия, както и на всички гости от общността на отговорния бизнес, представители на 18 фирми от различни сектори.

Домакин на събитието бе МЕТРО България – най-голямата компания за търговия на едро на българския пазар, която обслужва професионалисти от хотелиерския и ресторантьорския бизнес, търговци и други малки и средни бизнес клиенти. Срещата се проведе в МЕТРО Академия, която от 2012 г. насам обогатява кулинарната култура в България, като обучава професионални готвачи и любители кулинари.  

При откриването председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян подчерта, че Форумът предлага на своите членове различни формати за споделяне на полезен практически опит и вдъхновяващи добри идеи. Този път събитието Meet BBLF Success има ексклузивен характер и се провежда на високо ниво, за да улесни партньорствата в нашата общност, добави той.

„За МЕТРО България е удоволствие да бъде домакин на чудесната инициатива, която представя отблизо развитието и постиженията на компаниите членове. Щастливи сме и да споделим добри практики за бизнеса ни, хората и отговорността като неизменна част от същността ни на търговец на едро“, каза главният изпълнителен директор на компанията Никола Готрон

„Основен фокус на стратегическата ни рамка са клиентите от ХоРеКа и традиционна търговия. За нас обаче е важно да бъдем привлекателни и за широката аудитория, която припознава удобството да пазаруват в обектите ни. Главната ни цел е клиентите да бъдат доволни – да им предлагаме продуктите, които търсят, и да полагаме усилия те да са на възможно най-добрата цена. Ще продължим, както досега, да бъдем надежден партньор и за местните производители, за да може тяхната продукция да достига до магазините ни, и така да задоволяваме нарастващото търсене на регионални стоки. Резултатите ни за 2022 г. показват, че това е правилна посока – отбелязахме значителен ръст на продажбите, нараства делът ни и в В2В пазара, който ще продължи да се разширява и занапред,“ подчерта Никола Готрон в своята презентация.

В събитието взеха участие и Мария Ангелова, директор „Човешки ресурси“ в компанията, която представи политиките за отговорност към служителите, и Ива Тафраджийска, мениджър Корпоративни комуникации , която акцентира върху корпоративната ESG стратегия и трите й основни направления – климат и намаляване на въглеродния отпечатък; бизнес етика и доверие; и равенство, приобщаване и благоденствие на хората.

От Марина Маринова, ръководител на МЕТРО Академия, участниците имаха възможност да научат повече за дейността и възможностите, които Академията предлага на професионални готвачи и любители кулинари, а сомелиерът Георги Върбанов предложи миникурс по съчетаване на храна и вино.

В срещата участваха управители и висши мениджъри от 18 компании членове, сред които и членове на Управителния съвет на БФБЛ.

Очаквайте следващото издание на Meet the BBLF Success!