Новини от БФБЛ и партньори

Предприемаческата програма ABLE Activator вече приема кандидати за своето 5-о издание

11 ноември 2022
Предприемаческата програма ABLE Activator вече приема кандидати за своето 5-о издание

ABLE в търсене на 30-те най-мотивирани студенти и млади професионалисти до 11 декември 2022 г.

ABLE Activator е интензивна програма с продължителност от 6 уикенда, която цели да развие предприемаческите и лидерските умения на 30 млади професионалисти на възраст от 20 до 35 г., давайки им практическо знание за стартирането на собствен бизнес и пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема. 

Програмата се реализира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) с генералната подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Петото издание на програмата стартира на 3-ти февруари 2023 г., като желаещите могат да кандидатстват за участие до 11-ти декември 2022 г. на https://activator.bg/. 

Повече за ABLE Activator

Програмата е базирана изцяло на метода на учене чрез преживяване, с много практически задачи и симулации. Курсът ще протече в рамките на 6 дълги уикенда (петък - неделя), като всеки от тях ще покрие следните модули:

 1. Лидерски потенциал и предприемачество (3-5 февруари)
 2. Генериране на идеи и формиране на екипи (11-12 февруари)
 3. Създаване на стойност и тестване приложимостта на идеите (24-26 февруари)
 4. Бизнес модел, ценообразуване и стъпване на пазара (11-12 март)
 5. Маркетингова стратегия, продажби и преговори (18-19 март)
 6. Добре дошли в общността на ABLE (7-9 април) 

Програмата ще завърши с презентиране на проектите, създадени в ABLE Activator - на тържествен Демо ден на 29-ти март, на който всеки от екипите ще представи разработената от тях идея, която може да има както бизнес, така и социална насоченост.

Какво ще получат участниците в програмата? 

 1. Практически знания, които да им помогнат да разработят своята идея - от нейното създаване до представянето и осъществяването на работещ бизнес проект.
 2. Споделяне на опит от първа ръка от основатели на стартиращи компании в България и лидери в различни сфери на бизнеса.
 3. Разбиране за ключовите аспекти за създаване на бизнес и иновациите в глобален контекст.
 4. Среда, в която ще могат да развият креативност и критично мислене, да практикуват комуникационни и презентационни умения, както и работа в екип, да получават обратна връзка и да подобряват представянето си. 

Какви са условията за участие? 

 • Потенциалните кандидати са на възраст между 20 и 35 години, имат силна мотивация да се развиват като лидери и предприемачи, както и да допринасят за положителната промяна на средата в България.
 • Задължително условие е да владеят английски език и да имат възможност да посещават всички модули от програмата. 

Срокът за кандидатстване е 11-ти декември, а кандидатстването става чрез попълване на апликационна форма на сайта на програмата www.activator.bg 

30 от всички кандидатствали ще бъдат избрани за участие в програмата, като таксата за включване е 590 лв за студенти и 790 лв за млади професионалисти. За студентите са предвидени 5 пълни стипендии. 

За всеки от участниците ще бъдат осигурени храна, напитки и кафе паузи, както и транспорт и нощувки по време на модулите, които ще се проведат извън София. 

За организаторите

„Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи” е неправителствена организация, основана през 2011 г. от алумни на програмата „Младите Лидери на България” (Bulgarian Young Leaders Program) на Фондация „Америка за България“.

„Приели сме за своя мисия да работим за развитието на активно гражданско общество, да вдъхновяваме лидерство и да промотираме предприемачеството в България.“