Новини от БФБЛ и партньори

Проведе се 13-ата Конференция за управление на кредитния риск

09 юни 2022
Проведе се 13-ата Конференция за управление на кредитния риск

БФБЛ бе партньор на събитието

На 7 юни се проведе тринадесетата Конференция за управление на кредитния риск, организирана от АЙКАП КРИФ, част от CRIF (италианска група от компании, разположени на 4 континента, лидери в предоставянето на финансова информация и технологични решения за финансовия сектор).

Официалното откриване беше поставено от Теодора Ставрева, главен секретар на Агенция по инвестиции. Тя разкри интересни факти за настоящи и бъдещи проекти, които би трябвало да доведат до стабилен растеж в българската икономика.

Главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски и Франческо Диурни,старши съветник по управление на риска в Централата на Европейската инвестиционна банка, обърнаха внимание на потенциала за развитие на българската икономика чрез редица мерки, както и задълбочен макроикономически анализ на обстановката в страната и Европа като цяло, както и инвестиционния климат в Европа.

В три дискусионни панела български и чуждестранни лектори обсъдиха темите за ESG във финансовия сектор, новите технологични решения и дигитализацията в банковия и застрахователния сектор и компании, съпътстващи финансовия сектор, както и проблемите и предизвикателствата във веригите за доставки.

Партньори на събитието бяха: Пощенска банка, Ти Би Ай Банк, Филип Морис България, Орбико България, Нестле България, Вики Сървисиз, Ди Ейч Ел Експрес България, Джей Пойнт.

Институционални партньори: Българска търговско-промишлена палата, Италианската търговска камара в България, Конфиндустрия България, Гръцки бизнес съвет в България, Български форум на бизнес лидерите, Българска асоциация на управленските консултантски организации.

Медийни партньори бяха: Българска транспортна преса и списание Логистика, както и списание BGLOBAL.

Партньор корпоративна социална отговорност бе Фондация Конкордия България.