Новини от БФБЛ и партньори

Нови лица в Борда на Българския форум на бизнес лидерите

02 юни 2021
Нови лица в Борда на Българския форум на бизнес лидерите

Антон Панайотов бе избран за заместник-председател, а петима топ мениджъри бяха избрани в Управителния съвет

На заседанието си вчера годишното Общо събрание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) избра нов заместник-председател и петима членове на Управителния съвет. Срещата се проведе присъствено в гранд хотел "София", като бе осигурена нужната социална дистанция, а коктейлът се състоя на откритата тераса към залата.

Присъстващите управители на 40 компании членове на Форума гласуваха доверие на Антон Панайотов, изпълнителен директор на „Аларик Секюритис“, който поема ролята на заместник-председател на организацията за следващите три години от Ираван Хира. „БФБЛ е жизнена и ефективна организация на отговорния бизнес, защото събира единомишленици. Вярвам, че всички ние сме обединени от това да направим България страната, в която искаме да живеем – чудесно място за работа и живот“, каза Антон Панайотов. Ираван Хира („Хюлет Пакард Ентърпрайз, управлявано от Селектиум“) се оттегля след три успешни мандата начело на организацията (максималните два мандата като председател и един като заместник-председател).

Делегатите преизбраха Максим Бехар, основател и главен изпълнителен директор на „М3 Комюникейшънс Груп“, и Мирослав Петров, управител на „Лийд Вижън“, като членове на Управителния съвет през следващите три години. В Борда влизат и трима нови членове – Божидар Нейчев, съдружник и ръководител сделки Югоизточна Европа в „ПрайсуотърхаусКупърс България“, Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на „Лидл България“, и Таня Косева-Бошова, управляващ партньор на „Парк Лейн Дивелъпмънтс“

Те започват своите тригодишни мандати, като заменят оттеглилите се членове на УС Зоя Паунова („АстраЗенека България“) и Боряна Манолова („Сименс България“), които ще продължават да промотират неговите ценности. Като представител на фармацевтичната компания, с която е свързан професионалният й път, Зоя Паунова е част от БФБЛ от самото му създаване през 1998 г. и е не само свидетел на развитието на Форума, но и един от моторите зад утвърждаването му като динамична асоциация на отговорните компании и активен застъпник на каузите ни. Двете дами получиха специални грамоти за съществения си принос за развитието на БФБЛ. 

Новоизбраните членове на УС се ангажираха да работят за насърчаването на високите етични стандарти и прозрачността в бизнеса, да продължат взаимодействието с институциите и останалите заинтересовани страни, както и да отстояват интересите на членовете на БФБЛ. 

Делегатите на събранието бяха приветствани от председателя на организацията Левон Хампарцумян и изпълнителния директор Георги Руйчев. Специален гост на събитието бе д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания у нас, който подчерта дългогодишното партньорство между БФБЛ и британското посолство и акцентира върху необходимостта от зелени бизнес инициативи и устойчиво развитие.

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян подчерта: „Вече 23 години Българският форум на бизнес лидерите насърчава прозрачността и добрите практики, с което се стреми да направи бизнес климата по-благоприятен както за местните компании, така и за чуждестранните инвеститори с цел икономически подем, социална трансформация и благоденствие. Благодарим за подкрепата ви през трудната 2020 г., която ни показа, че сме на прав път и ще продължим активно да работим, за да променяме България“.

Изпълнителният директор на Форума Георги Руйчев направи отчет на дейността за изминалия период, като постави акцент върху адаптирането на дейността на Форума през 2020 г. предвид предизвикателствата, свързани с пандемичната ситуация, а също и върху рекордните 22 компании, присъединили се към БФБЛ в периода от септември 2020 г. до май 2021 г. 

Контрольорът на БФБЛ Гилбърт Маккоул (KPMG) представи доклада си за 2020 г. Общото събрание прие и финансовите отчети за изминалия период.

Присъстващите гости, представляващи най-големите и успешни компании в България, имаха възможност и да обменят контакти, идеи за развитие и сътрудничество.

Новината бе отразена от медии като Мениджър Нюз, Economy.bg, твоят Бизнес и др.

Пълен списък с членовете на Борда на БФБЛ: Левон Хампарцумян – председател; Антон Панайотов („Аларик Секюритис“) – заместник-председател; членове – Божидар Нейчев („ПрайсуотърхаусКупърс България“), Весела Илиева („Юник Естейтс“), Владислав Михов („Джапан Табако Интернешънъл“), Камелия Славейкова („Шел България“), Карел Крал („ЧЕЗ България“), Максим Бехар („M3 Комюникейшънс Груп“), Милена Драгийска-Денчева, („Лидл България“), Мирослав Петров („Лийд Вижън“), Петър Велев („Екофарм“) иТаня Косева-Бошова („Парк Лейн Дивелъпмънтс“); контрольор – Гилбърт Маккоул (KPMG).