Новини от членовете на БФБЛ

Хуауей представи решенията си за „умно“ образование в Габрово

12 август 2022
Хуауей представи решенията си за „умно“ образование в Габрово

СТЕМ лаборатории, „умни“ класни стаи WiFi, IdeaHub бяха сред представените решения, които могат да подобрят образователната среда в страната

На среща по инициатива на Областния управител на Габрово, Кристина Сидорова, Хуауей Технолоджис България представи най-новите решения за дигитализация на образованието, „умни“ класни стаи,  СТЕМ лаборатории, IdeaHub, WiFi и други. На срещата присъстваха директори на училища и детски градини от област Габрово, както и заместник кметът по образование на област Габрово, Невена Минева; началник на регионално управление по образованието – Габрово, Георги Маринов; заместник ректорът на Технически Университет Габрово, доц. д-р. Пламен Цанков.

Една от целите на компанията е да направи STEM образованието по-достъпно и да предостави равни възможности за всички, които да вдъхновяват, разширяват хоризонтите и да увеличат интереса към технологичния сектор.

Решенията на технологичния гигант за дигитално образование предизвикаха сериозен интерес сред училищната общност в областта. „Тази среща служи като основа за по-добро сътрудничество между местната власт, училищната общност, бизнеса, различните държавни институции, свързани с образованието, защото това е начинът да постигнем по-качествено развитие на дигиталното образование, за да подготвим поколенията ни за съвременния свят“, каза Кристина Сидорова, областен управител на Габрово.

„Дигиталните класни стаи, Интелигентен кампус, IdeaHub са решения, които могат да бъдат приложени във всяко българско училище. В Хуауей вярваме, че технологията помага за учебните ресурси да бъдат достъпни от всяка точка и по всяко време, там където са необходими, така че всеки да придобие уменията, от които се нуждае, за да отключи своя потенциал. Следвайки тази философия, ние работим с нашите партньори, за да споделим нашия глобален опит и експертиза с повече образователни институции, осигурявайки възможности за обучение за дигитални умения и да култивираме ИКТ талантите на бъдещето“, каза Руслан Цанков, мениджър продажби в Хуауей Технолоджис.

За Huawei

Основана през 1987 г., Huawei е водещ световен доставчик на инфраструктура за информационни и комуникационни технологии (ICT) и интелигентни устройства. Компанията има повече от 197 000 служители и работи в над 170 държави и региони, обслужвайки повече от три милиарда души по света.

Визията и мисията на Huawei е да предостави цифрови технологии на всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят. За тази цел компанията стимулира повсеместната свързаност и насърчава равния достъп до мрежите; компанията има за цел да предостави облачни услуги и изкуствен интелект до четири краища на земята, за да осигури превъзходната изчислителна мощ там, където е необходима; Huaweiизгражда цифрови платформи, за да помогне на всички индустрии и организации да станат по-гъвкави, ефективни и динамични; предефинира потребителското изживяване с помощта на изкуствен интелект, като го прави по-персонализирано за хората във всички аспекти на живота им, независимо дали са у дома, в офиса или в движение.

За повече информация, моля посетете Huawei онлайн на www.huawei.com или ни последвайте на:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei


Още новини