Проект - Добро за пример

Компания

Категория

Цялостна КСО политика на МСП

Описание на проекта

цел на проекта

Кампаниите „Добро за пример“ имат за цел да са в подкрепа на местните общности. Голяма част от тях се провеждат в партньорство с НПО организации. Социални проблеми, с които се занимават кампаниите са бедността сред местните общности, както и нуждата от медицинска апаратура в детски болнични заведения. Сред инициативите, към които се включват служителите на фирмата, са: даряване на книги за детски библиотеки в болници, даряване на хранителни продукти за възрастни хора, даряване на дрехи и учебни пособия за деца в нужда. Наред с това Идънред България организира всяка година благотворително бягане за фирми Edenred RUN. Събраните от него средства за втора поредна година отиват в подкрепа на детско болнично заведение в страната и закупуване на жизненоважна апаратура.

целева група

Проектът „Добро за пример“ е насочен към местни общности в нужда.Полза имат детски болнични заведения и техните пациенти,възрастни хора и деца в нужда. Проектът се реализира от служителите на компанията и е насочен да подкрепя общности в нужда извън фирмата. Достигаме до целевата група, като си сътрудничим с НПО организации. Подкрепяйки организацията Бъди добър-Прави добро! помогнахме на бедни семейства от Северозапада, а съвместно с 5KM RUN - подкрепихме Педиатрията на “Св. Марина”,Варна.

продължителност

Подобряването на качеството на живот на местните общности е безсрочна цел и е едно от трите основни направления в политиката за социална отговорност на компанията. Останалите две направления са Опазване на околната среда и Отговорно създаване на стойност чрез продуктите и услугите на компанията. Сред проектите които сме подкрепяли минали години са: закупуване на инструменти за детската хирургия в Пирогов, реновиране на детска площадка, даряване на книги за детски библиотеки в болници и др.

дейности по проекта

За трета година организираме юни месец благотворително бягане за служители, клиенти и партньори, в което се включиха 30 фирми и над 300 човека. Събитието събра 10 524 лв., която допълни сумата от благотворителната кампания на 5 КМ RUN и с общата сума от 21 427.30 лв бяха закупени инфузионни помпи за Педиатрията на УМБАЛ “Св. Марина”, гр. Варна. Подкрепихме две кампании на организацията “Бъди добър! Прави добро!”, водена от Мая Методиева. За Великден подкрепихме инициативата “Подари празнична трапеза на възрастни хора от Северозапада”. Групата помага на около 2000 пенсионери в региона от 2014 г. насам. Включиха се много служители с дарения и напълнихме цяла кола с хранителни продукти. Втората кампания беше за първия учебен ден, когато събрахме дрехи, обувки и учебни пособия за нуждаещи се деца в селата в региона. В двете кампании участваха с дарения около 40 служители на Идънред. Закупихме на мартеници от Фондация „Дечица“. 9 служители участваха в "Legion Run" с дарителски билет към фондация „Сийдър“. За Коледа компанията реши да дари сумата, предвидена за коледните подаръци на клиентите си,в подкрепа на българското пчеларство,като осинови 3 кошера от платформата „Истински мед".

резултати

Закупихме инфузионни помпи за Педиатрията на УМБАЛ “Св. Марина”, Варна, които прецизират скоростта и дозирането на интравенозните вливания. Рискът от неточно дозиране при вливане с тези устрийства е сведен до минимум и така се улеснява правилното и безопасно лечение на децата до 18 год. възраст. Дарените хранителни продукти, дрехи и учебни пособия усмихнаха много бедни семейства в Северозапада, за което свидетелстват множеството снимки в социалната мрежа на организацията. С осиновените кошери от платформата „Истински мед“, подпомогнахме дейността на българските пчелари, като по този начин те успяват да реализират по-лесно продукцията си. Със закупуване на мартеници,подпомогнахме дейността на фондация "Дечица", които помагат за интегрирането на деца, лишени от родителски грижи.