Проект - ТранСпорт

Компания

Категория

Цялостна КСО политика на МСП

Описание на проекта

цел на проекта

През 2020 г. Transpress стартира програма за осведоменост TranSport. Целта й е да повиши осведомеността сред общността на водачите на камиони, да предложи полезна информация, да помогне и да насърчи професионалните шофьори да се грижат за здравето си. TranSport е образователна програма за дългосрочни усилия, която не може да промени поведението на водачите за една нощ. Целите и очакваните резултати от първата фаза обаче са: •Повишаване на осведомеността по въпросите на здравословния начин на живот •Предлагане на полезна информация и съвети от професионалисти •Разпространяване на знания и идеи до по-широка аудитория чрез медии •Налагане на дискусия в общността на шофьорите на камиони •Насърчаване шофьорите да участват в проекта със собствени идеи и предложения •Вдъхновение с добър пр

целева група

Професионални шофьори, които искат да водят по-здравословен начин на живот Представители на професионалната общност на шофьорите, които биха действали като “посланици на кампанията” (напр. шофьори, които биха привлекли колеги) Всички други професии със заседнал начин на живот като складови работници, офис куриери Транспортен бизнес в България в търсене на съмишленици и разширяване на обхвата Широка общественост за повишаване на информираността и привличане на интерес

продължителност

Програмата за осведоменост на TranSport стартира през 2020 г. със специална тренировка за предложенията на пътя, както и експертни съвети относно правилната стойка зад волана и идеи за балансирана диета. Кампанията продължава и до ден днешен, като има специално създадена група, в която всеки да показва добрия пример и да дава нови идеи на колегите си. Заснеха се повече от 10 човека, а групата във фейсбук има 2000 последователя.

дейности по проекта

TranSport е създадена от четирикратния олимпийски медалист и световен шампион Йордан Йовчев по искане на Transpress, като част от визията й да помогне на професионалните шофьори да се грижат за здравето си. Той включва поредица от видео тренировки със свободен достъп с лесни упражнения, които могат да се изпълняват както в кабината на камиона, така и на открито. Съветите на лекарите относно храната, напитките и правилната стойка също се предоставят на шофьорите на камиони. Не се изисква специално оборудване за изпълнение на упражненията заедно с елементи на камиони и ръчни инструменти като обикновени контейнери за вода. Програмата обръща специално внимание на подгряващата част. От една страна, това е изключително важно като подготовка за всяка тренировка. Освен това шофьорите могат да го използват за тонизиране и подобряване на кръвообращението по време на кратките си почивки, за събуждане, когато се чувстват уморени на пътя или за предотвратяване на наранявания при извършване на физическа работа, свързана с товарене и разтоварване.

резултати

Общо 243 000 показвания на всички видеоклипове от серията TranSport (само за BG версия) във всички (Facebook, YouTube и Instagram) (статистика, приложена към приложението) Общ обхват от 306К потребители в изброените канали (Facebook, Youtube, Instagram) Видеоклиповете на TranSport имат хиляди споделяния и повторни споделяния във всички основни групи шофьори на камиони и станаха вирусни в общността Беше провокирана дискусия с повече от 1000 участници Групата TranSport във Facebook в момента има близо 2000 членове Концепцията, информацията и съветите на TranSport бяха широко разпространени чрез традиционните медии с отразяване на приложение. 60 публикации в печатни и онлайн медии, както и телевизионни репортажи.