Проект - „Силата на малкия жест - да върнем усмивките на децата!“

Компания

Такеда България ЕООД

Категория

Цялостна КСО политика на МСП

Описание на проекта

цел на проекта

В Takeda вярваме, че децата са нашето бъдеще и всяко дете заслужава изпълнено с щастливи емоции детство, независимо от конкретната му житейска ситуация. С тази цел през 2021 реализирахме: •1 юни–Международен ден на детето - организирахме един различен и емоционален празник за децата от Центъра за настаняване от семеен тип в с.Дрен. •Коледата–мисия възможна!–16.12.2021–Takeda организира коледно парти за пациентите в СБАЛДБ "Проф. Иван Митев", София.Само защото детето е в болница по време на празниците, не означава, че трябва да пропусне коледните тържества в училище/градина и среща с Дядо Коледа! Точно преди Коледа малките пациенти в болницата бяха посетени и зарадвани от Дядо Коледа Текуща подкрепа на майки на деца с увреждания чрез закупуване на ръчно правени от тях подаръци за екипа

целева група

Целева група са децата – най-вече тези в неравностойно положение, но и всички останали, тъй като те всички заедно са нашето бъдеще и не трябва да се прави каквото и да е разграничение.

продължителност

Takeda организира и подпомага различни проекти, целящи да подобрят климата в обществото и да допринесат за устойчивост на бизнеса. Особен приоритет са децата–както поставени в неблагоприятна житейска ситуация (без родители, с увреждания, страдащи от различни болести), но и всички останали (планираме проекти, насочени към подпомагане на образованието, проекти в училища с японска насоченост). Правим го, защото децата днес са активните граждани утре. Защото всички деца имат право на добър старт.

дейности по проекта

Организиране на: • 1-ви Юни 2021- Деня на детето – Зарадвахме децата с лакомства, много подаръци, както и възможността да се повозят на мотори, макар и за съвсем кратко с оглед избягване на риск за сигурността им, заедно с представители на софийски мото клуб. В събитието взеха участие всички деца от дома, техните възпитатели, представителите на мото клуба, както и служителите на Такеда и представители на община Радомир. • на 16 Декември 2021- Коледата -мисия възможна!- Точно преди Коледа малките пациенти в болницата бяха посетени и зарадвани от Дядо Коледа, който раздаде сладкиши и подаръци на всички малчугани. За доброто настроение на децата допринесоха с песните си ДВГ „Палави ноти“ Във връзка с организацията на проектите нашата агенция влезе в контакт с различни компании (за подаръци и почерпка), които припознаха идеите и се включиха безвъзмездно с допълнителни подаръци, което направи празниците още по-хубави за децата. • Закупихме мартеници, коледни картички и подаръци за служителите и техните семейства от групата «Купи подарък от майка на дете с увреждания» Членовете на екипа ни също закупуват подаръци за лични цели от там.

резултати

Надяваме се, че успяхме да постигнем основната цел – да няма деца, лишени от емоцията, която биха преживяли, ако биха били „като всички“ останали. Защото всички деца са деца и заслужават весел Празник на детето и тържества и щастие около Коледа. Ще продължим с подобни инициативи, за да можем да постигнем тази цел за възможно най-много деца. Покрай проектите реализирахме трайни партньорства с различни институции и организации. Но въпреки всичко, най-важният и реален резултат от двете инициативи са детските усмивки. С подкрепата на майки на деца с увреждания се надяваме поне малко да сме помогнали със справянето с тежкото им положение (финансово, социално, емоционално).