Проект - Балкански Онлайн Панаир

Компания

Категория

Награда за маркетинг, свързан с кауза

Описание на проекта

цел на проекта

Организираме седмични онлайн панаири за различни сектори: Строителство и обзавеждане, Спорт, Здраве, Мода, Храни и Напитки, индустрии и др. Основна цел на проекта е да подпомага българския бизнес и обществеността с организиране на достъпни и тематични Онлайн Панаири, носещи добавена стойност на всички участници- Изложители и Посетители. Във всеки панаир има внедрена кауза.

целева група

Ползи от проекта има Бизнеса и обществото в България и поканените страни. Начина на разпространение става изцяло онлайн, чрез стратегическа и масивна реклама през социални мрежи и имейл маркетинг.

продължителност

Проекта е на година и 4 месеца. Във всеки организиран Онлайн Панаир има внедрена кауза с голяма добавена стойност за обществото, панаирите траят една седмица и са ежегодишни или два пъти в годината, в зависимост от вида им.

дейности по проекта

Видове създадени и организирани онлайн панаири: Спорт и Здраве -(Да върнем децата на игрищата) Целта на събитието е да се популяризира спорта и здравословния начин на живот сред хората и най-вече децата. Участват спортни клубове от цяла България и фирми предлагащи спортни стоки, екипировки, био храни, хранителни добавки, спортни бази и процедури. Участието на всеки спортен клуб е спонсорирано от Balkan Fair Online. Онлайн Изложба за Занаятчии и Творци- Участието на всички е спонсорирано от Balkan Fair Online с цел съхранение на занаятите и изкуствата. Коледен Онлайн Панаир- Организиран ежегоден в подкрепа на малкия бизнес в България, участието на всяка фирма е спонсорирано от Balkan Fair Online. Девети Европейски Форум за Социално Предприемачество- Всяка година Форумът предоставя възможност на социални предприемачи от различни европейски страни да представят своя бизнес, да общуват директно с представители на европейски и национални институции и да се запознаят с актуалните политики, насърчаващи социалната икономика в Европа. Работодатели с Големи Сърца- Онлайн панаир в който участват фирми и предприятия в които работят хора с увреждания.

резултати

Проведени 10 Онлайн панаира, общ брой изложители над 400, достигнати онлайн над 1.2 милиона души. - Популяризирали сме 55 спортни клуба под надслов да върнем децата на игрищата, чрез дигитално представяне и организиране на съвместни онлайн конференции. - Подпомогнахме на 90 малки бизнеса с безплатно участние в панаири в помощ на малкия бизнес в България. -Бяхме онлайн домакин на Деветия Европейски Форум по Социално Предприемачество в който взеха участие от 5 континента с основна дейност и цел да приобщим хората с увреждания да работят нормално и приемствено. - Подпомогханме с популяризиране на 80 български занаятчии и творци като ги представихме публично. - Чрез заделяне на процент от печалбите ни, сме спонсорирали засаждането на над 2000 дървета в България през 2021г.