Проект - КСО програма на Paysafe за подкрепа на местната общност

Компания

Категория

Инвеститор в обществото

Описание на проекта

цел на проекта

Paysafe насочи усилията си през 2021 г. в посока подкрепа на уязвими общности - деца и младежи; жени, подложени на домашно насилие; възрастни хора в нужда и други. Реализираните инициативи бяха селектирани от организационния КСО комитет на компанията в България и подкрепени от служителите на Paysafe в София и Варна. Те бяха в унисон с дългогодишните партньорства на компанията с фондация Bcause, фондация Плюшено мече, ABLE, фондация Северозапад, фондация ПУЛС и други. Когато започнахме да планираме нашата КСО програма за 2021 г., целта ни беше да организираме кампании, които ефективно да ангажират служителите ни, засягайки всички аспекти от техния живот. Искахме да предоставим истинска стойност за всички наши служители по целия свят.

целева група

Деца, подрастващи младежи, жени в риск, възрастни хора бяха сред основните целеви групи. Фокусът на компанията беше върху подобряване на условията на живот на тези групи. КСО комитетът ни в рамките на операция Плюшено мече закупи и изпрати коледни подаръци за 55 деца до центрове на фондацията в цялата страна. 115 възрастни хора в бедни и изолирани райони в северозападна България получиха пакети с храни от първа необходимост, подкрепена беше и инициатива на фондация Северозапад.

продължителност

Всеки от подкрепените проекти има различна продължителност и сезонност в зависимост от нуждите на подкрепените групи, като всички бяха селектират и изпълнени в рамките на календарната 2021 година.

дейности по проекта

През 2021 г. станахме златен спонсор на ABLE Mentor. През лятото нашият КСО комитет почисти долината на река Струма край село Търновлаг, пълнейки над 100 чувала с боклук от реката и близкия бряг. Разширихме партньорството си с операция Плюшено Мече и станахме част на Златния кръг компании, за да помогнем в борбата за по-добър живот на стотици деца в неравностойно положение в България. През лятото подкрепихме развитието на образователен център в Хасково за деца с увреждания и финансирахме летен лагер за деца, жертви на домашно насилие. Наш колега подкрепи град Гецово, като помогна за почистването на 4 детски площадки. Успяхме да подкрепим 10 талантливи студенти и 6 ученици като част от новата вълна на стипендии Готови за успех, инициатива на BCause. Колегите ни подкрепиха популярната благотворителна инициатива Капачки за бъдеще, като дариха 15 кг капачки, събрани в нашия офис в София. За Коледа, в партньорство с операция Плюшено Мече, осигурихме 55 подаръка на деца в неравностойно положение в цяла България. Закупихме 115 хранителни пакета, доставени на възрастни хора, живеещи в бедност в Северозападна България.

резултати

Нашата компания винаги е била позната с невероятната си корпоративна култура. С пандемията и всичко, през което преминахме заедно в последната година, израстнахме много, разбрахме за пореден път, че хората са най-важни. На всеки се е случвало да помогне на болен роднина, приятел в нужда, ранено животно, да почисти парк или река, защото иска да живее на по-чисто място. Paysafe помага на местната общност, на хората в нужда, защото всеки има необходимост от протегната ръка. В тези трудни времена, трябва да сме на първо място хора. Paysafe е компанията, която насърчава това мислене и създава механизми за реализация на редица стойностни каузи.