Проект - Заедно можем всичко

Компания

Категория

Инвеститор в обществото

Описание на проекта

цел на проекта

През 2020 г. ЧЕЗ в България стартира инициативата „Заедно можем всичко“, съвместно с организацията „Надежда и домове за децата – клон България“, с цел да подкрепи уязвими семейства с деца за преодоляване на негативните последствия от пандемията от COVID-19. В рамките на кампанията ЧЕЗ пое заплащането на сметките за ток на тези семейства до края на март 2021 година. ЧЕЗ, в партньорство с „Техномаркет“, закупи и достави в домовете им нови битови електроуреди. Инициативата продължи с благотворителна акция за набиране на средства от служителите на ЧЕЗ в България за коледни подаръци, храна, облекла и обувки за още 400 нуждаещи се деца от 199 семейства в различни области на страната. Компанията удвои набраните средства.

целева група

Инициативата стартира с 12 семейства с 22 деца в изключително трудно положение. В последствие бяха включени още 400 деца от 199 семейства от областите Бургас, Видин Враца, Велико Търново, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, София град, София област, Плевен и Ямбол, с които организацията работи и подкрепя.

продължителност

Инициативата продължава от май 2020 до април 2021. Тя е част от цялостната политика на социална отговорност на ЧЕЗ в България за устойчиво развитие. Част от тази политика е подкрепата за местните общности и подпомагането на децата на България да разгърнат своя потенциал.

дейности по проекта

Екипът на ЧЕЗ в България и „Надежда и домове за децата – клон България“ работиха заедно по популяризиране на инициативата чрез публикации, прессъобщения, интервюта, както и ежедневни постове във Фейсбук и сайтовете на компаниите на ЧЕЗ и „Надежда и домове за децата – клон България“. Реализирани са над 500 публикации в медиите и много споделяния на постовете в социалните мрежи. Кампанията стартира през април 2020 г. с поемане заплащането на сметките за електроенергия на 12 семейства в областите Видин, Враца, Плевен, София област и столицата до края на март 2021 г. В последствие бяха закупени и доставени нови електрически уреди за включените в кампанията семейства. Благотворителна акция сред служителите на ЧЕЗ в България, осъществена през декември 2020 г., осигури на децата от семействата и на още около 400 деца, с които „Надежда и домове за децата – клон България“ работи, дрехи, обувки и коледни подаръци.

резултати

Инициативата „Заедно можем всичко“ подкрепи рискови семейства в нужда, силно засегнати от пандемията от COVID-19. Помощта, която тези семейства получиха чрез заплащане на сметки за ток и осигуряването на енергоспестяващи електроуреди, даде възможност останалата част от семейните бюджети да се инвестират в други разходи за децата. Семействата съумяха да се справят в тези тежки времена и да подобрят уменията си за справяне с наличния бюджет. В емоционален план тези семейства се почувстваха подкрепени, защитени, обгрижени и поеха подадената им ръка. Съвместната кампания създаде условия за устойчива подкрепа и заздравяване на тези семейства. Основните доказателства са усмивките, сълзите в очите на семействата и хилядите изказани и неизказани благодарности.