Членове

Англо-aмериканско училище


уебстраница

Англо-aмериканско училище

Англо-американско училище в София (ААУ) е мултикултурно училище с приятелска атмосфера, което осигурява висококачествено образование и подготвя учениците си  да бъдат отговорни граждани на света и да не спират да учат през целия си живот.

Основанo през 1967 г., ААУ  обслужва международната общност в София. Към момента при нас се обучават около 400 ученика на възраст от 4 до 18 г. от 45 страни. Около 30% от нашите ученици са българи. Училището е акредитирано от Съвета за Международни училища (CIS) и Асоциацията на училищата и колежите на Нова Англия (NEASC). ААУ  е упълномощено да издава престижната международно призната International Baccalaureate (IB) диплома за средно образование. Нашите възпитаници успешно се справят с изпитите за IB диплома и са приети в най-престижните университети по целия свят, включително Харвард и Кеймбридж.

Образованието в Англо-американското училище се разглежда като нещо повече от придобиване на знания. Учебната програма се основава на добрите практики в американското, британското и международното образование. Езикът на преподаване е английски. Допълнителните чужди езици са български, френски и испански. Предлага се и голямо разнообразие от извънкласни дейности през цялата учебна година.

ААУ признава специфичните  нужди  и способности на всяко дете и се стреми да ги развива чрез разнообразни образователни техники и методи. За нас процесът на учене е непрекъснато взаимодействие между учителите, учениците и родителите. Любопитството, откритията, прилагането на наученото и творчеството са от съществено значение за качеството на образованието, което ние предоставяме на нашите ученици.

За да подкрепим младите хора в страната през 2007 г. стартирахме Стипендиантска програма за талантливи български деца. Нашите стипендианти са сред най-успешните ученици в училището.