Членове

АстраЗенека


уебстраница

АстраЗенека

АстраЗенека е сред водещите научно-изследователски фармацевтични компании в света с лекарствени средства в седем големи терапевтични области – онкология, сърдечно-съдови, стомашно-чревни и белодробни заболявания, заболявания на централната нервна система, интензивно лечение и анестезия.
Всеки работен ден компанията инвестира повече от 20 милиона щатски долара в областта на разработването и проучването на нови медикаменти.
АстраЗенека присъства в България повече от 40 години в лицето на своите предшественици Zeneca PLC и ICI и е първата мултинационална компания в страната създала собствен научен отдел.
В България АстраЗенека разгръща социално-отговорни инициативи, насочени към подобряване здравето и качеството на живот, разгръщане потенциала на младите хора и подкрепа на българската култура и спорт. За своите проекти, компанията бе удостоена с редица престижни награди – Бизнес Оскар за “Най-добра програма за Корпоративна социална отговорност в Европа” на международни бизнес награди Стиви, „Инвеститор в обществото”,   “Инвеститор в човешкия капитал” и „Маркетинг, свързан с кауза”, награди за отговорен бизнес ежегодно присъждани от Българския форум на бизнес лидерите.
Две поредни години АстраЗенека България спечели и приза „Най-добър работодател” в категорията Малки и Средни компании в проучването на Hewitt Associates, специалната награда за „Работодател с най-добри социални практики”, и се нареди сред водещите пет най-добри работодатели в Централна и Източна Европа за 2009/2010.