Членове

ПРЕСТИЖ


уебстраница

ПРЕСТИЖ

ПРЕСТИЖ е един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България и пазарен лидер във всички категории, в които оперира – бисквити, вафли и мини кейкове с марките Траяна, Мираж, Ная, Хипер, Троя, Споко, Роден край, Престиж Мюсли, Престиж Wellness и Престиж Cookies.

Компанията е създадена през 1996 година, а през 2012 година сменя собствеността си и мажоритарен акционер става големият американски инвестиционен фонд TRG. В България компанията има две производствени бази в гр. Велико Търново и с. Леденик, област Велико Търново. 

По данни на международната компания за пазарни анализи Nielsen ПРЕСТИЖ е компанията с най-добра дистрибуция в своите категории в България. ПРЕСТИЖ е компания номер 1 по пазарен дял в стойност в трите категории, в които оперира – бисквити, вафли и мини кейкове. 

През последните години ПРЕСТИЖ развива успешна експортна стратегия, в резултат на която продукти с високото българско качество и марка „Престиж“ се продават в над 30 държави по целия свят. 

За ПРЕСТИЖ работят над 450 човека, за които повод за гордост е и високата социална ангажираност на компанията с фокус върху децата и младите хора на България, тяхното образование и активен начин на живот.