Членове

Винекс Преслав


уебстраница

Винекс Преслав

Създаден през 1948 г., Винекс Преслав и до днес е един от лидерите в производството на висококачествени вина и високоалкохолни напитки. Основният ни стремеж винаги е да съхраним традиционния винарски стил, като същевременно постоянно усъвършенстваме качеството на напитките чрез съвременните тенденции във винопроизводството. Ние във Винекс Преслав залагаме на грозде, подбрано с внимание, на модерни технологии и на висококвалифициран екип от професионалисти, влагащи максимума от своя потенциал за постигане на отлични резултати.

Нашите продукти

През 1953 г. е създадена марката „Плиска” – използва се 3-5 годишен дестилат от вино Dimyat. През 1964 г. е създадена и марката „Преслав” – бренди с 7-годишен дестилат.

През 1976 г. е създадена марката „Слънчев бряг” с 3-годишен дестилат, а през 1980 г. - „Плиска 1300”. През 1979 г. е създадена и търговска марка „Тракия” – „A monsieur Henri Selection”. Винекс Преслав произвежда и две от вината с контролирано наименование за произход – Chardonnay Preslav и Chardonnay Novi Pazar.

Винекс Преслав се утвърждава като един от най-динамичните производители в бранша с реализация на световните пазари на вино и бренди, непрекъснато иновиране на търговските марки и създаване на нови.

Сайтове:

Khankrum.bg

Rossenovo.bg

Vinex.bg