Новини от БФБЛ и партньори

Годишeн благотворителен бал 2019

11 януари 2019
Годишeн благотворителен бал 2019

11-ото издание на Годишния благотворителен бал на БФБЛ ще се проведе на 30 януари 2019 г. в зала „Средец“ на София Хотел Балкан.

Инициативата е първата в календара със събития на Форума от 2008 г. насам, когато със събитието се отбелязва 10-годишнина от създаването на организацията на етичния и отговорен бизнес у нас.

Досега с помощта на своите щедри съмишленици Форумът дари близо 300 000 лева, които бяха предоставени на  стойностни проекти като финансиране на инвитро процедури за семейства в неравностойно положение, безплатни профилактични прегледи и нова апаратура за лъчетерапия на рака на гърдата, предотвратяване на изоставянето на новородени,  съвременна грижа за деца с различни потребности и стипендии за ученици и студенти.

Водени от разбирането си, че два фактора стоят в основата на успешното бъдеще на страната - качествено здравеопазване и образование, приходите от Бала на Форума тази година отново ще подпомогнат инициативи в тези две области:

- превенция на рака на гърдата чрез мащабната скринингова програма, осъществявана от Столична община и над 10 софийски болници, на която БФБЛ е партньор от 2015 година насам;

- иновативната „Лидерска академия за директори“, чието пилотно издание цели да обучи 20 директори на училища да станат по-успешни в управлението на своите общности, която се реализира в сътрудничество със сдружение Образование България 2030.

Средствата в полза на благотворителните каузи се набират чрез спонсорства, билети за участие и явния благотворителен търг, провеждан по време на Бала.

В допълнение, тази година благотворителна томбола ще набира средства за кампанията Локомат за България за купуване на първия в страната модерен роботозиран апарат за успешна рехабилитация на хора с двигателни затруднения. За тази цел гостите на Бала ще имат възможност и да си купят книгата „Пътуване“ на д-р Анелия Хохвартер – българка и водещ офталмолог в Австрия, която е и инициатор на кампанията.

Предметите, участващи в аукциона, се предоставят про боно от членове и съмишленици на Форума и на каузите. Сред предложенията тази година отново има ценни произведения на изкуството, ваучери за забавления, предмети с колекционерска стойност. За подробности, моля, вижте каталога.

Балът тази година се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, а сред гостите е Ева Майдел, член на Европейския парламент, която ще представи една от каузите. За доброто настроение на гостите ще се погрижи сопраното Марена Балинова. За подробности, моля, вижте предварителната програма.

За да присъствате е необходимо да се регистрирате. Не пропускайте и възможността да осигурите места за своя екип и партньори. За подробности и актуална информация ни следвайте онлайн с #bblfcharityball2019.