Новини от БФБЛ и партньори

Начало на Наградите за отговорен бизнес 2018

01 ноември 2018
Начало на Наградите за отговорен бизнес 2018

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обявява началото на кампанията за  кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2018. Най-утвърденият национален конкурс за корпоративна социална отговорност е отворен за номинации от днес, а в състезанието могат да се включат всички компании у нас без значение дали са членове на БФБЛ и в кой сектор на икономиката оперират. Те могат да бъдат номинирани и от свои партньорски организации. Подаването на кандидатури е безплатно и онлайн на уебсайта ни тук.

„Годишните награди за отговорен бизнес са отлична възможност за компаниите да демонстрират своя иновативен подход, мащабно въздействие или ефективно партньорство в подкрепа на каузи като образование, здравеопазване, екология, развитие на талантите и на местните общности. Целта ни е да насърчим и популяризираме приноса на частния сектор към създаването на по-справедливо общество и по-устойчиво бъдеще. С участието си в конкурса компаниите се включват и в КСО платформата на убесайта на БФБЛ. Ще се радваме да вдъхновим и много други представители на бизнеса да осъществят свои социални инициативи”, отбелязва председателят на БФБЛ Ираван Хира.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ за 16-и път ще отличат обществените  ангажименти на компании в шест категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“ и „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“.

Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията.

Финалистите в екологичната категория получават още една допълнителна възможност да представят проекта си, този път на международно ниво – БФБЛ ще ги номинира за участие в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.

Кандидатурите ще бъдат оценени от авторитетно независимо жури, а победителите и финалистите ще бъдат обявени по време на традиционната гала церемония през февруари в София.

За повече информация: вижте тук.