Новини от БФБЛ и партньори

Каузата за по-качествено образование обедини вдъхновяващи личности и бизнес лидери

17 октомври 2018
Каузата за по-качествено образование обедини вдъхновяващи личности и бизнес лидери

16 популярни лица и над 100 гости се включиха в събитието, за да подкрепят работата на учителите от програмата на фондация Заедно в час”

Бизнес лидери на водещи компании, вдъхновяващи личности и популярни лица доказаха, че образованието е кауза, която обединява всички, по време на годишния Благотворителен търг на звездите”. Събитието, което се проведе за седми път на 16 октомври, се организира от фондация Заедно в час” в партньорство с Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и с подкрепата на фондация „Америка за България”, Банкя, Kinstellar, УниКредит Булбанк, „Вила Мелник”, SEG и хотел „Хилтън”.

Търгът е най-голямото благотворително събитие на „Заедно в час”. В него тази година се включиха 16 звезди, над 100 гости и представители над 20 компании от различни бизнес сектори. В рамките на благотворителната вечер гостите от бизнеса наддаваха за два часа от времето на популярни лица от предприемаческите среди, културата, екстремните спортове и др. Като съмишленици на мисията на „Заедно в час” те ще дарят своето време, за да влязат в ролята на вдъхновяващи лектори, водещи на корпоративни събития, тиймбилдинг дейности и пр. Набраната сума от всички наддавания ще подкрепи пряко мисията на организацията да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които допринасят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

„Ние от Българския форум на бизнес лидерите сме изключително щастливи, че за поредна година подкрепяме програма „Заедно в час“. Всички в тази зала знаем от опит, че с обединени усилия и целенасоченост и най-трудните задачи могат да бъдат решени, а досегашният успех на инициативата потвърждава, че отговорните компании споделят каузата на фондацията за равен достъп до образование. Надявам се, че нашата активна съпричастност и тази вечер ще успее да стимулира още повече млади хора да станат учители по програмата и да вдъхновят днешните деца да станат лидерите на бъдещето“, сподели при откриването председателят на БФБЛ Ираван Хира.

„Когато искаме да направим промяна, когато искаме да движим бизнес напред или каквато и да било инициатива, хората са ключът и това важи на всички нива. Хората са инвестиция не само на средства, но също на експертиза и на отдаденост. Тук не включвам само участниците в програмата на „Заедно в час” и хората в училище, които работят ежедневно за по-доброто образование, но и всички вас – бизнеса, родителите, личностите, които могат да бъдат пример и устойчиво да подкрепят равния достъп до качествено образование за всяко дете”, посочи Евгения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на „Заедно в час”.

Гостите на събитието имаха възможността да видят на сцената фокуси от илюзиониста Астор, да чуят рецитал на Шекспиров сонет от актьора и директор на Народния театър Мариус Донкин, да се вдъхновят за приключения с акропилота Веселин Овчаров, ултрамаратонеца Красимир Георгиев и пътешественика Филип Лхамсурен. Предприемачът Елвин Гури, който е дългогодишен съмишленик на организацията, не успя да присъства, но във видео послание се ангажира да удвои набраната за самия него сума. Специално видео послание изпрати и пиар експертът и член на УС на БФБЛ Максим Бехар.

Сред звездите, които подкрепиха събитието, бяха още предприемачите Румяна Тренчева от SAP и Свилен и Константин Рангелови от Dronamix, актьорът Георги Мамалев, българският представител в Европейския парламент Ева Майдел, британският посланик Н. Пр. Ема Хопкинс, готвачът Живко Иванов, певицата Михаела Филева, филмовият продуцент Александър Кенанов и специалистът по презентации Борис Христов.

Водещ на събитието беше стенд-ъп комикът Георги Кючуков.


Златен спонсор


Сребърни спонсори