Новини от БФБЛ и партньори

Удължен срок за кандидатстване в конкурса „Най-голям корпоративен дарител” 2018 г.

10 октомври 2018
Удължен срок за кандидатстване в конкурса „Най-голям корпоративен дарител” 2018 г.

Номинации се приемат до 17:00 часа на 26 октомври 2018 г.

За 13-та поредна година Българският дарителски форум ще връчи наградите „Най-голям корпоративен дарител”. Конкурсът отличава компаниите, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи. Наградите се връчват според финансовите и нефинансови инвестиции на компаниите през изминалата 2017 г. и за положен доброволен труд от страна на служителите.

Експертно жури, в което участва и Габриела Маринова, заместник-изпълнителен директор на БФБЛ, определя носителите на призове в качествените категории.

Церемонията ще се състои на 22 ноември 2018 г. и неин домакин за поредна година ще бъде Румен Радев, Президент на Република България.

Всички кандидати могат да се номинират в повече от една категория:

Количествени
- Най-голям обем финансови дарения.
- Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали, услуги).
- Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите.
- Най-щедър дарител.

Качествени
- Най-добра дарителска програма.
- Най-добра програма на малко и средно предприятие.
- Най-добра дарителска програма на местен дарител.
-Най-устойчива дарителска програма.
-Най-сполучливо партньорство.

Различното в предстоящото издание е обявяването на нова категория „Най-добра програма на местен дарител“. Тя цели да насърчи дарителите в местните общности и да даде публичност на малките по обем, но със значим принос за местните общности дарителски инвестиции. Ще бъдат отличени бизнеси, които даряват единствено в територията, в която реализират основната си дейност и се развиват. Номинираните дарителски инвестиции трябва да са допринесли за подобряване на качеството на живот на хората в съответното населено място или община. Номинации за участие в категорията се изпращат от името на местни институции и организации като: общинска администрация, културни институти, училища, местно представени НПО и др. Номинираните фирми трябва да отговарят на следните критерии за допустимост:

1. Микро или малко предприятие, вкл. допустими са и дарители еднолични търговци;

2. Даренията през 2017 г. трябва да са насочени към каузи на територията на населеното място или общината, в която фирмата е регистрирана и развива своята основна дейност.

Новият краен срок за кандидатстване е 17:00 часа на 26 октомври 2018 г., а формуляр и насоки за попълването му има на сайта на БДФ.