Новини от БФБЛ и партньори

Годишният благотворителен бал на бизнес лидерите с рекордна подкрепа

02 февруари 2017
Годишният благотворителен бал на бизнес лидерите с рекордна подкрепа

Деветият Годишен благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) набра забележителните 48 100 лв. – рекорд в досегашната история на инициативата. Средствата ще подпомогнат превенцията на рака на гърдата и осигуряването на качествена терапия за децата с аутизъм. Над 90 гости – представители на компании-членове, приятели и съмишленици на Форума, присъстваха на елегантното събитие на 1 февруари 2017 г. в София Хотел Балкан.

„Общността на отговорния бизнес неведнъж е доказвала своята чувствителност и съпричастност към проблемите на обществото, а дарените досега близо 200 000 лв. ни дават увереност, че заедно можем устойчиво да променяме средата, в която живеем”, каза в речта си при откриването Ираван Хира, председател на БФБЛ.

„В резултат на подкрепата, оказана от миналогодишния Бал на каузата на фондация „За нашите деца” да осигури семейна среда за 21 от децата в дома за медико-социални грижи „Св. София“, малко преди Коледа и последните две деца напуснаха дома и започнаха своя нов живот, изпълнен с шанс за пълноценно развитие. Надяваме се, че с обединени усилия отново ще допринесем за осъществяването на стойностни проекти”, добави той.

Заместник-председателят Зоя Паунова благодари на членовете на БФБЛ за активната им ангажираност с мисията на Форума да направи България още по-добро място за инвестиции, работа и живот. Тя подчерта, че каузите на настоящото издание на Бала – и двете свързани със здравето, са подбрани заради тяхната значимост, мащаб и въздействие върху огромни групи от хора.

За трета поредна година част от приходите от благотворителната вечер ще подпомогнат мащабната програма за ранен скрийнинг за рак на гърдата, осъществявана от Столична община и девет болници в София. „4124 жени преминаха профилактични прегледи през 2016 г. в рамките на дългосрочната ни инициатива, реализирана за втора година и с подкрепата на БФБЛ”, обяви заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

Друга част от набраната рекордна сума ще подпомогне две неправителствени организации, които работят с деца с аутизъм. Нели Радева, президент на фондация „И аз мога”, и Мина Ламбовски и Владислава Цолова от сдружение „Аутизъм днес” представиха проектите си за оборудване на сензорни стаи, които ще предоставят най-съвременна терапия на децата със специални потребности.

Балът започна с музикална изненада от Борда на Форума и изпълнение на Орлин Павлов и продължи с атрактивен благотворителен търг и томбола с над 50 предмета, предоставени про боно от членове и съмишленици на БФБЛ.

В наддаването, водено от актьора Александър Кадиев, най-голям бе интересът към  картина на Георги Ковачев – Гришата, литография на Кольо Карамфилов, два часа с Ники Кънчев, вечеря за двама, приготвена от Максим Бехар, участие в курса за младежи на Дейл Карнеги. Гостите имаха възможност да спечелят и тениска на Григор Димитров, коктейл с британския посланик, участие на Алекс Раева в корпоративно събитие, предмети с колекционерска стойност, произведения на изкуството, ваучери за обучения, хотелски нощувки и забавления и много други.

Дарители на Годишния благотворителен бал 2017: Аларик, Алекс Раева, анонимен дарител, Артекс Инженеринг, Виваком, галерия „Контраст“, галерия „Лоранъ”, Гранд Хотел София, Григор Димитров, Дарик благотворителен търг, Делойт България, Десислава Енева, Десислава Обрешкова, Ема Хопкинс, ЕЙМС Хюман Кепитъл България и Дейл Карнеги Трейнинг, ЕО Дент, Йордан Йовчев, Кемпински Гранд Арена, Красимир Балъков, Кубрат Пулев, Лаборатория Сугестопедика, Максим Бехар, Неоклиник - медицински център за специализирана извънболнична помощ, Нестле, Ники Кънчев, Николай Дойнов, Ню Харайзънс България, Рефан България, РИУ Правец Ризорт, София Хотел Балкан, ТНТ, УниКредит Булбанк, Уълрпул България, Хотел Хилтън София, Шел България

БФБЛ благодари и на Артекс Инженеринг, генерален спонсор на вечерта. Медийни партньори на събитието бяха bTV, БНТ, България он ер, БНР, Economy.bg.

Разгледайте снимки от събитието в нашата галерия по-долу и на страницата ни във фейсбук.

Събитието бе отразено от bTV, БНР (тук и тук), economy.bg, Manager News и други.