Новини от БФБЛ и партньори

Годишен благотворителен бал на БФБЛ 2017

11 януари 2017
Годишен благотворителен бал на БФБЛ 2017

Деветото издание на благородната инициатива на общността на отговорния бизнес подкрепя две стойностни каузи

По традиция Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отбелязва началото на новата година с елегантна вечер, която събира отговорните компании от своята общност в името на благородна кауза. Деветото издание на Годишния благотворителен бал на БФБЛ ще се проведе на 1 февруари 2017 г. (сряда) от 18,30 ч. в София Хотел Балкан, зала „Средец“.

За последните осем години с помощта на щедри дарители БФБЛ предостави близо 200 000 лева на стойностни каузи като инвитро процедури за семейства в неравностойно положение, превенция на рака на гърдата, предотвратяване на изоставянето на деца.

Тази традиция продължава и днес. През 2017 г. приходите от Бала ще подпомогнат програмата за ранен скрининг на рака на гърдата, осъществявана от Столична община и осем болници в София, и съвременната терапия за деца с аутизъм, предоставяна от фондация „И аз мога” и сдружение „Аутизъм днес”.

Средствата се набират чрез кувертите за Бала, корпоративни спонсорства, както и от благотворителния търг, който се провежда по време на събитието. Предмети за него се предоставят от водещи компании – членове и приятели на БФБЛ – общността на отговорния бизнес, както и от известни личности, които са съпричастни на двете стойностни каузи.

Каталогът на аукциона тази година съдържа голямо разнообразие от колекционерски предмети от звезди като Григор Димитров и Йордан Йовчев, срещи на екипа с Ники Кънчев и Алекс Раева, пет картини на Греди Асса под наем за 1 месец; картини на Георги Ковачев - Гришата (1920-2012); литография на Кольо Карамфилов; ваучери за обучения и хотелски нощувки, брънч и изживявания, предмети за дома и много други. Списъкът се допълва непрекъснато.

Годишният благотворителен бал на БФБЛ 2017 се осъществява с любезното съдействие на генералния спонсор "Артекс Инженеринг". Медийни партньори на събитието са БНТ, bTV, Economy.bg, България он ер.