Новини от БФБЛ и партньори

Бизнес лидери и популярни лица се обединиха за каузата за равен достъп до качествено образование

18 ноември 2016
Бизнес лидери и популярни лица се обединиха за каузата за равен достъп до качествено образование

Над 40 компании и 19 известни личности набраха близо 100 000 лв. в подкрепа на учителите по програма „Заедно в час” в петия „Благотворителен търг на звездите”

За пета година бизнес лидери и известни лица се обединиха около мисията за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всяко дете по време на „Благотворителния търг на звездите” на 17 ноември 2016 г. в хотел „Хилтън”. Над 100 гости присъстваха на нестандартното събитие, което се организира от фондация „Заедно в час” и Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). В тазгодишното му издание се включиха 19 звезди и представители на над 40 водещи компании от различни сектори. Всички те набраха близо 100 000 лв., които ще бъдат инвестирани в обучението и подкрепата на учителите по програма „Заедно в час”.

В рамките на търга гостите от бизнеса имаха възможност да наддават за два часа от времето на обичани и уважавани популярни личности от българската култура, спорт, медии и други сфери. В подкрепа на мисията на „Заедно в час” звездите ще дарят своето време, като влязат в ролята на водещи на корпоративни събития, тиймбилдинг дейности и др. В наддаването активно участие взеха „Хюлет-Пакард Ентерпрайс” „Астра Зенека” „Кока Кола”, дентална клиника „Петър Дучев”, „Видима Идеал Стандарт”, „Лидл”, „Оргахим”, „Стантън Чейс” и др.

Каузата за качествено образование за всички деца ни събира за пета поредна година. Като представители на отговорния бизнес сме убедени, че в днешната икономика на идеите развиването на огромния потенциал на младите хора повече от всякога е фактор за успех. Инвестицията в тях е инвестиция в бъдещето на страната. Надяваме се заедно да допринесем за това България да има образовани, способни, знаещи и можещи млади хора”, каза Ираван Хира, председател на БФБЛ, при откриването.

“Всичко, което постигаме, е благодарение на възможността да работим заедно с партньорите си. Учим се от тях всеки ден. Най-впечатляващите истории на успех на учителите, които развиваме, и на техните ученици са там, където с много партньори работим заедно с обща визия и в обща посока”, сподели Евгения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на фондация „Заедно в час”.

„Годините в училище са едни от най-важните за формирането на личността на човек. Затова е важно учителите да са призвани и мотивирани да бъдат такива. Само така могат да пробудят интереса на децата”, сподели верният съмишленик на „Заедно в час” Ненчо Балабанов, който беше водещ на търга заедно с Рафи Бохосян.

В събитието се включиха още актрисите Милица Гладнишка, Силвия Лулчева и Лилия Маравиля, олимпийската шампионка Мария Гроздева, младите комици от ХаХаХа Импро театър, музикалните звезди Хилда Казасян, Орлин Павлов, Хари Ешкенази, Ерсин Мустафов – вокалист на рок група Jeremy?, певиците Маги Джанаварова и Нора Караиванова, представители на Дерида Денс Център, чаровната създателка на „Пощенска кутия за приказки” Гери Турийска, собственикът на галерия „Лоранъ” Лаврен Петров, предприемачите Леона Асланова, Цветан Лъжански и Кирил Петков, писателката Катерина Хапсали, полярният изследовател проф. Христо Пимпирев и Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан, посланик на Израел.

Още снимки от събитието вижте в галерията по-долу. Благотворителният търг на звездите получи и медиен отзвук, а част от материалите ще намерите в Твоят бизнес, Успелите.бг, NGO.bg, Класа.

Благотворителният търг на звездите 2016 се осъществи с щедрата подкрепа на „Хилтън София”, Kinstellar, „Винекс Преслав”, Japan Tobacco International, „АстраЗенека” и Special Events Group.

За „Заедно в час”

„Заедно в час” е неправителствена организация, която вече шест години работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от региона, в който живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията привлича и внимателно подбира мотивирани и опитни специалисти с високи постижения от различни сфери. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна. Организацията изгражда силна общност от настоящи, завършили участници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.

До момента през програмата са преминали близо 120 души, а през настоящата 2016 г. като преподаватели първа и втора година в училище влязоха близо 170 учители в регионите Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.