Новини от БФБЛ и партньори

Вечер на добродетелите 2016 набра 177 195 лв. за комплекс за ранно детско развитие

27 октомври 2016
Вечер на добродетелите 2016 набра 177 195 лв. за комплекс за ранно детско развитие

БФБЛ за поредна година бе партньор на събитието

177 195 лв. набра най-голямото за годината благотворително събитие на фондация „За нашите деца" Вечер на добродетелите 2016, което се състоя снощи в София Тех Парк. Цялата сума ще бъде инвестирана в създаването на съвременен комплекс за ранно детско развитие на мястото на дома за медико-социални грижи „Св. София” в столицата. Комплексът ще предоставя социални и здравни услуги на деца и семейства, така че те да останат заедно.

„Днес сме на крачка от закриването на дома. Макар и бавно, стигаме до промяната, посоката е една и връщане назад няма. Предстои голямата промяна – да вдъхнем изцяло нов живот и нов смисъл на сградата, да дадем нова посока на хората, която да поставя децата в центъра на вселената. Нека инвестираме в интензивна подкрепа на семейната грижа за децата, а не в административни аргументи те да чакат своето бъдеще в поредния дом!“, заяви Иванка Шалапатова – изпълнителен директор на фондацията.

„Приветствам амбициозната, но постижима цел на мястото на един от старите домове за деца без родителска грижа в София да се създаде първият съвременен иновативен комплекс за ранно детско развитие, който годишно ще помогне на 400 деца и семейства да получат шанс да останат заедно. Нека седмото издание на това уникално благотворително събитие да спомогне за затварянето на един социален дом и преобразяването му в пристан на надежда, толерантност и подкрепа за стотици деца и семейства в риск в София“, призова патронът на Вечер на добродетелите Велина Тодорова, която е и първият български представител в Комитета по правата на детето към ООН.

„За мен е чест да подкрепя каузата на Вечер на добродетелите, защото тя е близка до мен. Защитата на правата на децата се нуждае от защитници с дългосрочна визия, каквато е фондация „За Нашите Деца“. Убедена съм, че заедно ще променим съдбата на много деца, които не са имали най-добрия старт в живота“, заяви британският посланик Ема Хопкинс дипломатически партньор на събитието.

Над 400 гости подкрепиха каузата за изграждане на Комплекс за ранно детско развитие на мястото на Дома за медико-социални грижи „Св. София“, като присъстваха на Вечер на добродетелите 2016. В залата бяха Велина Тодорова, Ема Хопкинс, заместник-министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, както и посланиците на Кипър, Бразилия, Азербайджан и Египет, дипломати, представители на държавната и местната власт, на социалноотговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, партньори и дарители на фондацията.

За поредна година генерален спонсор на Вечер на добродетелите беше Дънди Прешъс Металс Челопеч.

Водещи на събитието бяха Михаил Дюзев – водещ на сутрешния блок Дарик кафе, и телевизионната водеща и международно призната певица Йоанна Драгнева.

В името на най-малките деца в риск гостите наддаваха на благотворителен търг, на който бяха разиграни над 40 уникални предмета и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията, които подкрепят каузата за изграждане на Комплекс за ранно детско развитие. Най-много средства бяха дарени за икона, изографисана от Красимир Савов. Тя беше продадена за 15500 лв.

В арт програмата на събитието участваха световноизвестни български артисти, сред които Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев, малката джаз певица Теа и децата от училище за певци D-Stars, илюзионистите от Quick Hands Project, малките гайдари от Смолян, Калин Вельов и космическата Валя Балканска.

Вечер на добродетелите 2015 набра близо 150 000 лв., които бяха вложени изцяло в развитието и подкрепата на приемната грижа в България. Отчетът за инвестираните средства е тук.