Новини от БФБЛ и партньори

Дискусия „Регионални бизнес перспективи: Русе”

12 октомври 2016
Дискусия „Регионални бизнес перспективи: Русе”

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и Министерството на икономиката организират дискусия между представители на институциите и частния сектор под мотото „Регионални бизнес перспективи: Русе” на 14  октомври 2016 г. (петък), 10,00-12,30 ч. в зала „Европа”, Доходно здание.

Ексклузивното събитие ще предостави платформа за широк диалог между бизнес общността, централната и местната власт по ключовите фактори за икономическо развитие и просперитет на Русе и региона. Сред акцентите в дискусията са актуалните приоритети на МИ, секторите с най-голям икономически потенциал, ролята на предприемачеството и иновациите, публично-частните партньорства. Участниците ще споделят своя опит и успешни истории и добри практики в различни сектори.

Сред официалните гости са Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката, Ираван Хира, председател на БФБЛ, Пламен Стоилов, кмет на Община Русе, Валентин Колев, заместник областен управител на Русе. Лектори са Никола Стоянов, заместник изпълнителен директор на ИАНМСП, Тим Буйсере, търговски аташе в Британското посолство в София,  Момчил Бояджиев, търговски директор и член на УС на Оргахим; Туньо Зафер, управител на pCloud; Емилиян Енев, председател на Startup Factory (програма).

В срещата ще участват мениджъри, представляващи малки, средни и големи предприятия, стартиращи предприемачи, представители на държавната и местната администрация, на академичната общност. Модератор е Мария Шишкова, член на УС на БФБЛ.

В БФБЛ – най-утвърдената и авторитетна организация, посветена на бизнес етиката, членуват над 100 компании, ангажирани да развиват своя бизнес с прозрачни и устойчиви практики. В съответствие с мисията си да ангажира лидери от различни сектори за позитивна социална промяна БФБЛ организира срещи с представители на институциите. Стремежът е да се улесни партньорството между тях и големите компании, опериращи на българския пазар.