Новини от БФБЛ и партньори

Общото събрание на БФБЛ преизбра заместник-председателя Антон Панайотов и още седем членове на Управителния съвет

31 май 2024
Общото събрание на БФБЛ преизбра заместник-председателя Антон Панайотов и още седем членове на Управителния съвет

Годишното Общо събрание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отново гласува доверие на Антон Панайотов – основател и управител на Alaric Securities, като заместник-председател на Управителния съвет за следващите три години.

Подновени бяха и мандатите на част от членовете на УС: Карел Крал – управител на Електрохолд; Таня Косева-Бошова– управител на Lion’s Head; Милена Драгийска-Денчева – главен изпълнителен директор на Лидл България; Мирослав Петров – управител на Lead Vision; Максим Бехар – главен изпълнителен директор на M3 Communications Group; Божидар Нейчев – управител на PwC България; и Ираван Хира – главен изпълнителен директор на Tiger Technology.

Всички те заслужиха доверието на делегатите както с досегашната си работа за утвърждаването на БФБЛ като водеща национална асоциация, посветена на насърчаването на бизнес етиката и корпоративната социална отговорност, така и със споделените по време на Общото събрание идеи за развитие и популяризиране на Форума и на добрите практики на компаниите членове.

Поздравления още веднъж и от нас!

В заседанието, проведено на 30 май 2024 г. в гранд хотел „София“, участие взеха управители и топ мениджъри на 50 компании членове на общността на отговорния бизнес. При откриването председателят Левон Хампарцумян благодари за активното им участие в дейността на Форума и приноса им за икономическото развитие и създаването на добавена стойност: „Етичното и отговорно поведение на частния сектор играе основна роля в усилията ни за изграждане на благоприятна среда за инвестиции, работа и живот в България.“

Изпълнителният директор Георги Руйчев направи отчет за дейността на организацията през изминалия период и маркира основните проекти през настоящата година. Общото събрание прие и всички финансови доклади за отчетния период.

Преизбраните за следващ тригодишен мандат членове на УС и заместник-председател препотвърдиха ангажимента си да продължат успешно да разработват стратегически концепции и да осъществяват проекти, които окуражават и популяризират спазването на високи етични стандарти и принципите на устойчивото развитие в диалог с останалите сектори и в защита на интересите на компаниите членове на Форума. 

По време на коктейла присъстващите управители на водещи български и международни компании обмениха идеи за развитие и сътрудничество. 

Пълен списък с членовете на Борда на БФБЛ: председател – Левон Хампарцумян (LV Advisory);заместник-председател –Антон Панайотов (Alaric Securities); и членове – Петър Велев („Екофарм“); Карел Крал („Електрохолд България“); Милена Драгийска-Денчева („Лидл България“); Мирослав Петров (Lead Vision); Таня Косева-Бошова (Lion’s Head); Максим Бехар (M3 Communications Group); Божидар Нейчев (PwC България); Камелия Славейкова (Shell България); Ираван Хира (Tiger Technology); Весела Илиева (Unique Estates); Контрольор – Гилбърт Маккоул (KPMG).