Новини от БФБЛ и партньори

Meet BBLF Success – посетихме Хилтън София след реновацията

07 май 2024
Meet BBLF Success – посетихме Хилтън София след реновацията

Успешното събитие представи нововъведенията в хотела с акцент върху зелените политики

На 30 април се проведе най-новото издание на инициативата Meet BBLF Success. Домакин беше Хилтън София – емблематичният хотел в сърцето на града и лидер в зелените практики в световен мащаб, на които сърдечно благодарим за гостоприемството. Във визитата се включиха повече от 50 представители на компании членове на БФБЛ и част от Борда на организацията, привлечени от възможността да разгледат редицата нововъведения в хотела след скорошната му реновация. Едно от тях е обновената зала „Черни връх“, която посрещна гостите от Форума.

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян откри събитието, като посочи, че ексклузивната серия Meet BBLF Success цели да насърчи компаниите членове да споделят своите успехи, резултати, иновации и устойчиви инициативи. „С този формат, който развиваме от няколко години, целим значително да улесним обмена на опит и добри практики и създаването на контакти на високо ниво, а и на успешни партньорства в нашата общност на отговорния бизнес“.

Бони Манси, генерален директор на Хилтън София, представи „Пътувай отговорно“ – стратегията за екологична, социална и управленска отговорност (ESG), следвана от всеки хотел на веригата по света: „Изпълнихме сърцето си със светлината и топлината на гостоприемството. Правим го по устойчив начин и сме ангажирани с околната среда. Ето защо преди няколко години инициирахме слоган, който гарантира, че вие пътувате отговорно и това отговорно поведение е част от преживяването при нас.“  

Гостите научиха множество подробности за иновативните политики и инструменти за екосъобразност като възможността в хотела да се провеждат въглеродно неутрални събития, например. Дарина Семова, старши специалист групи и мероприятия, отбеляза: „Хотел „Хилтън“ е отговорна компания, която включва в оперирането си множество устойчиви практики. Всеки наш клиент, който се възползва от възможността да неутрализира вредните емисии от свое събитие, получава сертификат, в който се отразява количеството неутрализиран въглероден диоксид.“

Повече за действията на Хилтън по отношение на заложените ESG цели вижте в презентацията.

Дорина Митова, директор човешки ресурси, подчерта редицата предимства, които компанията като отговорен работодател предоставя на своите екипи. „Нашето желание е да създаваме преживявания, които остават за цял живот и карат хората да се връщат отново при нас, без значение дали става въпрос за Хилтън София или някъде другаде по света. За да гарантираме, че това се случва по най-добрия начин, зад тези преживявания стоят над половин милион хора, които са сърцето на компанията – нашите служители. На първо място целта ни е да създадем тези преживявания за тях, за да се чувстват вдъхновени да ги предоставят и на нашите гости“.

Домакините направиха специален тур за всички желаещи, които разгледаха новите пространства в хотела – както стаите и апартаментите, така и пространствата за събития и бизнес срещи. Визитата завърши с нетуъркинг коктейл и срещи и разговори в неформална обстановка.

Още снимки от събитието вижте в галерията по-долу.