Новини от БФБЛ и партньори

Общността на отговорния бизнес проведе интерактивна дискусия BBLF Fireside Chat

25 януари 2024
Общността на отговорния бизнес проведе интерактивна дискусия  BBLF Fireside Chat

В пилотното издание на инициативата участва Асен Василев, министър на финансите

Българският форум на бизнес лидерите – общността на отговорния бизнес, организира и проведе изключително успешно своята първа неформална дискусия под мотото BBLF Fireside Chat. Специален гост на пилотното издание на инициативата беше Асен Василев, министър на финансите.

Интерактивната работна среща привлече авторитетна аудитория от над 30 от най-активните компании членове на БФБЛ, които имаха възможност да дискутират актуални въпроси, свързани с икономическото и обществено развитие на България. Събитието на 19 януари в Hyatt Regency Pravets Resort се проведе с генералното спонсорство на Аларик Секюритис.

Форматът „Разговори край камината“ има за цел да предостави уникална възможност за неформален диалог и интерактивно обсъждане на теми, които пряко засягат икономиката и бизнес средата. С него БФБЛ продължава политиката си да улеснява диалога между частния сектор и институциите по основните фактори за напредъка и просперитета на страната в съответствие с визията си да направи България още по-добро място за инвестиции, работа и живот. 

Първи гост на инициативата BBLF Fireside Chat беше Асен Василев, министър на финансите, който запозна бизнес общността на БФБЛ с приоритетите на правителството, актуалните задачи пред министерството на финансите, ползите и предизвикателствата пред присъединяването на България към шенгенското пространство и еврозоната и др.   

Левон Хампарцумян, председател на БФБЛ, откри събитието, а модератор на дискусията беше Антон Панайотов, заместник-председател на организацията и основател и главен изпълнителен директор на Аларик Секюритис.

Участниците – собственици и управители на над 30 от най-активните компании членове на БФБЛ от почти всички сектори на икономиката, имаха изключителната възможност да поставят въпросите, които ги интересуват по отношение на отделните индустрии, и да получат директни отговори от министъра на финансите.   

Срещата продължи с вечеря край камината в един от ресторантите на Hyatt Regency Pravets Resort.

 

 


Генерален партньор