Новини от БФБЛ и партньори

ААМ Консултинг и Мусала Иншурънс Брокер с уебинар за информационната сигурност и киберзастраховането

16 януари 2024
ААМ Консултинг и Мусала Иншурънс Брокер с уебинар за информационната сигурност и киберзастраховането

Онлайн събитието бе част от поредицата Meet BBLF Success

Компании от общността на БФБЛ се запознаха с добрите практики за информационна  сигурност и научиха повече за киберзастраховането като възможност за защита на бизнеса  по време на първия ни уебинар тази година, който се проведе на 10 януари. Символични домакини на събитието бяха нашите членове ААМ Консултинг и Мусала Иншурънс Брокер, на които сърдечно благодарим.

Новото издание на Meet BBLF Success засегна темата за информационната сигурност на бизнеса предвид все по-голямото значение на усилията за защита на мрежите, предотвратяване на нарушения на сигурността на данните и запазване на доверието на клиентите. Събитието по същество беше колаборация между ААМ Консултинг и Мусала Иншурънс Брокер – водещи компании в сектора със задълбочена професионална експертиза и богат практически опит по темата.

Срещата се проведе с участието на Левон Хампарцумян – председател на БФБЛ, Иво Николов – ръководител на ААМ Консултинг България, и Николай Чернев – собственик на Мусала Иншурънс Брокер, и привлече експерти по информационна сигурност и мениджъри, които научиха повече за подхода на двете компании.

Лектори бяха Иво Николов от ААМ Консултинг България, който представи ААМ Консултинг и нейната стратегия и ценности, Гергей Нодь – ръководител на отдела по киберсигурност на AAM Management Information Consulting, и Мартин Атанасов – старши консултант по киберсигурност на ААМ Консултинг България (презентация). Мусала Иншурънс Брокер бе представена от Михаил Милев – директор „Общо застраховане“, който се спря на предлаганата от компанията застраховка срещу кибератаки (презентация).

Участниците научиха повече за успешните стратегии за информационна сигурност, основните начини за превенция на кибератаките и киберзастраховането като възможност за защита на бизнеса. В дискусионната част бяха повдигнати редица въпроси от практическо естество, а лекторите предоставиха полезни съвети и препоръки.

ААМ Консултинг България работи от 2010 г. и предоставя консултантски услуги по информационни технологии и информационна сигурност за банковия и други сектори и има над 2500 успешни проекта.

Мусала Иншурънс Брокер, създаден през 2007 г., разполага с над 200 офиса в цялата страна, над 120 000 клиента – физически лица, над 1500 клиента – юридически лица, и е в топ 10 от 320 брокера в страната.

Meet BBLF Success – серия събития, които представят вдъхновяващия успех на разнообразни бизнеси от нашата общност. Форматът насърчава обмена на идеи и създаването на бизнес партньорства междукомпаниите членове.

Очаквайте следващото издание на Meet BBLF Success!

Ако желаете да сте домакин на подобно посещение от управителите на компании членове, моля, свържете се с нас на office@bblf.bg.