Новини от БФБЛ и партньори

БФБЛ отбеляза своята 25-годишнина

24 ноември 2023
БФБЛ отбеляза своята 25-годишнина

Българският форум на бизнес лидерите отбеляза юбилея си със събитие за членове, партньори и съмишленици, сред които министър-председателят акад. Николай Денков и четирима членове на правителството

На 21 ноември 2023 г. Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛотбеляза своята 25-годишнина под мотото „25 години заедно“ с коктейл за компании членове, партньори и съмишленици. Към събитието се присъединиха и министър-председателят акад. Николай Денков, министрите на финансите и на икономиката Асен Василев и Богдан Богданов, заместник-министрите на труда и социалната политика Николай Найденов и на иновациите и растежа Мартин Гиков, представители на бизнес и граждански организации, чуждестранни посланици и личности, свързани с историята и развитието на Форума.

Българският форум на бизнес лидерите е най-голямата и авторитетна общност на отговорните компании у нас. Учреден е през 1998 г. в София от 12 международни компании като част от мрежата на Международния форум на бизнес лидерите на принца на Уелс, сега крал Чарлс III. Днес общността на БФБЛ се състои от над 130 водещи компании от различни индустрии, обединени от ценностите на бизнес етиката, корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие. Мисията на Форума е да работи за дълготраен напредък на българската икономика и общество в диалог и сътрудничество с останалите сектори.

На коктейла в хотел „ИнтерКонтинентал“ присъстваха над 100 гости – висши мениджъри на компании членове, партньори и съмишленици от частния сектор, институциите и гражданските организации. 

БФБЛ сърдечно благодари на партньорите на вечерта – златния партньор Fest Team, сребърните партньори JTI и Amusnet, бронзовите партньори PwC и M3 Communications Group, Inc. и партньорите Lead Vision, Unique Estates и Congress Engineering.

„Благодарение на вас БФБЛ е уважавана бизнес асоциация, която вече 25 години насърчава и популяризира етиката в бизнеса, отговорното и устойчиво бизнес поведение и успеха, постигнат при спазване на правилата. Радваме се, че заедно утвърждаваме водещата роля на частния сектор за икономическо развитие и обществено благоденствие. Благодарим на всички компании, малки и големи, български и международни, от нашата общност – вие ежедневно демонстрирате, че отговорният и устойчив бизнес води до успех и в нашата страна и сте пример за следващото поколение лидери“, каза при откриването председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.

„25 години е сериозна възраст за организация, която е преминала през турбулентни времена“, подчерта в словото си министър-председателят акад. Николай Денков. Той посочи, че социалната отговорност и приносът за развитието на образованието са качествата, които отличават истинските бизнес лидери. „Дано да имаме щастието във всички области да намерим подходящите лидери, които да развият България в правилната посока“, добави премиерът. 

„Ако преди 25 години, през 1998 г., немалко от вас са избрали ясна посока за България – към европейската цивилизация, ценности и визия, то днес ние работим за това да станем нормална европейска държава с благоприятни възможности за бизнес, добри доходи, справедливост и възможност за партньорства с Европа и света. Дано след 25 години да можем да кажем, че сме извървели своя път във вярната посока“, заяви финансовият министър Асен Василев.   

„Благодарим ви, че работите за благоденствието на България и сте едни от най-успешните посланици на България по света с вашите продукти, услуги, иновации и постижения“, каза Богдан Богданов, министър на икономиката и индустрията.

Сред специалните гости на събитието бяха още Роб Диксън, посланик на Великобритания, който поздрави присъстващите, Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, който връчи официален плакет в знак на дългогодишното сътрудничество между БТПП и БФБЛ.

Присъстваха също предишните председатели на организацията Максим Бехар, Мария Шишкова и Ираван Хира, а Бил Драйсдейл изпрати поздравителен адрес. С нас бяха и предишните изпълнителни директори Десислава Митева и Стамен Тасев, както и голяма част от членовете на Управителния съвет – предишни и настоящи.

Стефан Еленков, изпълнителен директор на Fest Team, златен партньор на вечерта, представи водещата промоутърска компания и обяви изненада за гостите – всеки от тях получи двоен билет за предстоящ концерт от богатото портфолио на компанията, а един късметлия спечели златен билет за всички бъдещи концерти.

За настроението на вечерта допринесоха и Quarto Quartet, арфистката Яна Дойнова и водещата Евелина Павлова.


Златен партньор


Сребърен партньор


Бронзов партньор