Новини от БФБЛ и партньори

Търг на звездите 2023: Популярните личности, които застават зад кауза образование (трета част)

03 октомври 2023
Търг на звездите 2023: Популярните личности, които застават зад кауза образование (трета част)

Източник: Заедно в час 

Вече е октомври и започваме обратното броене до тазгодишния Благотворителен търг на звездите, който ще се проведе на 18 октомври в Хотел Хилтън в София. Изисканото събитие за дванадесета поредна година ще подкрепи работата на фондация “Заедно в час” и достъпът до качествено образование на всички деца в България с участието на вдъхновяващи популярни личности, бизнес лидери и представители на социално-отговорни компании.

Търгът по традиция ще събере вдъхновяващи личности и успешни професионалисти от бизнеса, културата, медиите и спорта. Те ще предложат благотворително своята експертиза и разнообразни тиймбилдинг дейности под формата на оспорван търг. В същото време гостите на търга ще наддават да спечелят тяхното време. 

Съорганизатори на събитието са фондация “Заедно в час” и Български форум на бизнес лидерите. Златен спонсор на събитието е А1, сребърни спонсори са „Дънди Прешъс Металс“ и Kinstellar. Партньори на търга са още Boyden България, Acronis, Foundever, Винарска изба “Villa Melnik”, Coca Cola HBC България, хотел Хилтън и SEG.

След като вече са известни първите 10 звезди (вижте ги тук и тук), потвърдили своето присъствие, време е да разкрием и последните популярни лица, които застават зад кауза образование и даряват от своето време в подкрепа на “Заедно в час”. 

Жената на високите върхове – Силвия Аздреева

Тя е първата българка, стъпила на К2 (2023). Година преди това поставя национален рекорд за най-кратко време изкачва два осемхилядника през 2022 г. – Еверест и след това Лхотце (отново първата българка, изкачила върха). Само за две години Силвия Аздреева стана име, което следим с интерес и възхищение. Освен алпинист тя е също мотивационен лектор, водещ и продуцент на документални филми. За постиженията й в алпинизма са ѝ присъдени редица отличия, сред които и „Почетен гражданин на Петрич“ – нейния роден град. Тя е силна, борбена и заразяваща със своята мотивация и устрем към върховете, но е и здраво стъпила на земята. Без опит на професионален спортист, но с дълбока и силна любов към планините и високите върхове, тя доказва, че мечтите са постижими, когато работим отдадено за тяхното реализиране. През последната година чрез учредената от нея фондация „Заедно към върха“ Силвия участва в редица престижни събития, насърчаващи успеха и развитието на жените. Ежемесечно отговаря на многобройните покани от университети и училища в цялата страна за лекции или срещи-дискусии с учениците, студентите и преподавателите.

Ако искате да научите повече как прави всичко това и какви са тайните на нейните успехи, регистрирайте се и наддавайте за нейната дейност на 18 октомври.

Виненият експерт Яна Петкова 

Яна е винен дегустатор и журналист, международен винен съдия (International Wine Challenge) и обучаващ. Тя е възпитаник на Австрийската винена академия, клон на British Wine and Spirit Education Trust,и притежател на Wine and Spirit Education Trust Diploma, като в продължение в продължение на дълги години тя е единствената в България с нея. Тя е съосновател е на Bottled Opinions – винен проект за low-intervention вина, на подкаста Life Unbottled, член е на екипа на винения сайт DiVino, лектор, блогър и партньор в нишови ресторантски проекти. През 2020 година излиза книгата й „А, Б, Вино“ – единствената по рода си книга за винено познание на български език.

Яна се включва за първи път в търга и ще предложи малко повече умозрение и информираност в тази толкова прозаична дейност – отпиването на виното – с частна дегустация. Ще можете да я попитате каквото ви хрумне за виното, ще опитате вина, които са част от нейната лична колекция и, надяваме се, ще разберете защо харесвате и защо не харесвате дадено вино. Ще открехнем врата на виненото ви и житейско любопитство. Заедно в (малко по-различен) час.

Свръхчовекът на българските подкасти Георги Ненов 

“Подкрепям каузата на “Заедно в час”, защото вярвам, че единственият “пряк” път към едно по-добро бъдеще за България е комбинацията от добро образование и предприемачество”, споделя Георги Ненов мотивацията си да стане част от тазгодишния Благотворителен търг на звездите.

Познавате Георги като автор и водещ на един от най-популярните и утвърдени български подкасти “Свръхчовекът с Георги Ненов”. Вече 7 години с него Георги ни среща с успели, дейни и вдъхновяващи българи от най-различни сфери, които разказват за своя житейски и професионален път и научените уроци. Подкастът постепенно се превръща от интересно хоби в социално значим предприемачески проект за Георги. През 2022 г., вдъхновен от разговора с изпълнителния директор на “Заедно в час” Траян Траянов, Георги започва да обикаля училища извън София, за да разказва на учениците за проекта, гостите и научените уроци, за да ги провокира да повярват в себе си и във възможностите, които има пред тях. Ментор е на десетки подкасти. Водещ е на най-голямото IT събитие в България – Dev.bg All-in-One в последните 2 години, както и на десетки корпоративни събития. Георги е бронзов медалист от Европейското първенство по бразилско джу джицу през 2023 г. в Париж, което показва отдадеността му към нашумелия хватов боен спорт. 

За търга Георги е подготвил мотивационна лекция или “вътрешен” подкаст с екипа на компанията, която спечели неговото време. Възможност, която ще ви позволи да развиете много умения и да разберете тънкостите в правенето на успешен подкаст. Не го изпускайте. 

Актрисата с талант на два континента Кристина Верославова  

Кристина Верославова е актриса и продуцент, завършила престижната школа по театър и кино “Лий Страсбърг” в Лос Анджели. Започва актьорския си път в САЩ с участия в постановки като “Три сестри” на Чехов (Мария), “Хълмове като бели слонове” и др. В България е позната от сериалите “Татковци” и “Вина”.

Кристина е организатор на първия метод уъркшоп на Института по театър и кино “Лий Страсбърг” за Балканския полуостров. Продуцент е също на кино работилницата за младежи “Предизвикателството”. Съосновател е на фондация ”Среда”, чиято цел е да насърчи обективността и критичното мислене в обществото.

Талантливите превъплъщения на актьора Калин Сърменов 

Калин Сърменов е име, което няма нужда от дълго представяне, защото всички го познаваме от ролите в театъра, телевизията и киното. Глас, който ни носи уюта на хубав филм през уикенда, заразителна усмивка, която ни провокира искрено да се радваме на забавен скеч. Калин Сърменов е и директор на обичания от всички ни Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Той е още режисьор, художник и музикант – съосновател е на култовите рок групи „Контрол“ и „Чувал чувал“. Какви други таланти крие в своята лична история ще разберете, ако се регистрирате и станете част от благотворителната вечер на Търга на звездите.