Новини от БФБЛ и партньори

Популярните лица в Благотворителния търг на звездите 2023 (втора част)

25 септември 2023
Популярните лица в Благотворителния търг на звездите 2023 (втора част)

Източник: Заедно в час

Време е да разкрием още петима известни българи, които ще подкрепят мисията за осигуряване на качествено образование за всички деца в България по време на тазгодишния Благотворителен търг на звездите.

Търгът е най-голямото фондонабиращо събитие на фондация “Заедно в час”, което ще се проведе на 18 октомври 2023 г. (сряда) за 12-а поредна година в София.  

Изисканото събитие ще събере 15 вдъхновяващи личности и успешни професионалисти от бизнеса, културата, медиите и спорта. Те ще предложат благотворително своята експертиза и разнообразни тиймбилдинг дейности под формата на оспорван търг. В същото време бизнес лидери и представители на различни социално отговорни компании ще наддават да спечелят тяхното време. 

Съорганизатори на събитието са фондация “Заедно в час” и Български форум на бизнес лидерите. Златен спонсор е А1, сребърен спонсор е „Дънди Прешъс Металс“, а партньори са още Boyden България, Kinstellar, Винарска изба “Villa Melnik”, Coca Cola HBC България, хотел Хилтън и SEG.

Вече ви представихме първите пет звезди, потвърдили своето присъствие. Ето и втората силна петица, която надгражда с нова експертиза, впечатляващ опит и много любопитни дейности. 

Поетът, есеист и сценарист Иван Ланджев 

Иван Ланджев е един от най-забележителните съвременни български поети, който наскоро публикува и своята първа книга с есета “За неизбежната случайност“ (2023). Освен поет и есеист, той е още вдъхновяващ събеседник с впечатляващи знания за шаха и бокса, има докторантура по руска класическа литература (дисертацията му е върху късния Лев Толстой) и е носител на най-престижните награди за поезия в България. Негови стихотворения са преведени на 10 езика. Работил е още като сценарист на известни български сериали, а в момента е творчески директор в рекламна агенция. Превежда от английски и руски, преподава творческо писане. Иван за първи път се включва като звезда в Търга на звездите и споделя, че подкрепя „Заедно в час”, защото образованието е единственото нещо, което никой не може да ти отнеме. 

Съоснователят на българския еднорог Payhawk Христо Борисов 

По традиция във всяко издание на Благотворителния търг на звездите има запазено място за български предприемачи и бизнес лидери, които вдъхновяват със своя опит, устрем към развитие и успехи, съчетани със стабилни ценности и принципи. Като съосновател на Payhawk – първата българска компания “еднорог” (с оценка от 1 млрд. долара) и една от най-бързо развиващите се финтех компании в Европа, Христо Борисов отдавна е в списъка ни с желани звезди за търга. Тази година неговото участие вече е факт и нямаме търпение да научим какво ще предложи като дейност и как ще се развие наддаването за неговото време, защото със сигурност има много какво да сподели и даде на спечелилия.

Космическият талант на Керана 

Тя е един от най-свежите и запомнящи се гласове на съвременната българска музика, който открихме през “Гласът на България” и преоткрихме отново като енергия, мощ и разнообразие в “Като две капки вода”. Керана е име, което със сигурност ще чуваме все повече. Защото талантът и присъствието ѝ на сцената не се изчерпва само с “Керана и космонавтите”, а надгражда и с впечатляващите роли на Евита, Мария Магдалена и Мортиша Адамс от мюзикълите “Евита”, “Исус Христос Суперзвезда” и “Семейство Адамс” на Държавна опера Пловдив. Тя е истинска звезда, която с космическия си глас и всестранни таланти пасва перфектно на Благотворителния търг на звездите. 

Гласът, който всички познаваме и обичаме – Ива Дойчинова 

Сигурни сме, че познавате и обичате нейния глас, защото радиото владее магията да ни сближава с хората повече от която и да било друга медия. Ива Дойчинова е дългогодишен радио и телевизионен журналист и верен съмишленик на каузата на “Заедно в час” и подобряването на българското образование. 

През годините Ива многократно е подкрепяла работа на организацията като журналист, а това лято се включи и в благотворителните предавания на “Стани богат” в подкрепа на организацията. За гостите на търга Ива е подготвила мотивационна лекция на тема: “Да развиваш себе си чрез нови начала и трудности”, която е подходяща за лидерския екип на една компания или за вдъхновяващ тиймбилдинг с всички служители

Професионалният мастър коуч и обучител по лидерство Веселка Цочева-Донкова 

Веселка Цочева-Донкова има дългогодишен бизнес опит и експертиза в областите „обучение и развитие“ и “лидерство” и „коучинг“. От началото на кариерата си като професионален коуч (акредитиран от ICF MСС – мастър коуч) тя подкрепя лидерите на едни от най-големите български и мултинационални компании в Централна и Източна Европа в техния стремеж към развитие. Тя помага на ръководители и цели екипи да разширят своята осъзнатост за настоящето, да създадат завладяваща визия за бъдещето и да генерират и приложат реалистични стратегии за постигане на желаните от тях резултати. С участието си в Търга на звездите Веселка е готова да сподели своя опит и ще предложи благотворително анализ за лична устойчивост с единствения инструмент за подобни анализи (Wraw – Workplace Resilience and Wellbeing) и пакет от 4 астрономически часа персонален коучинг (6 коучинг сесии) за период от 3 месеца. Предложение, което, ако спечелите на търга, ще помогне не само на вас и вашия бизнес, но и на хиляди ученици в България да получат по-качествено образование и по-голям шанс за успех.

Как да станете част от събитието и да подкрепите работата на “Заедно в час”? 

Регистрирайте се като гост и наддавайте за някоя дейностите на звездите. Регистрацията за събитието е отворена тук.