Новини от БФБЛ и партньори

Кои са първите популярни личности в тазгодишния Благотворителен търг на звездите?

04 септември 2023
Кои са първите популярни личности в тазгодишния Благотворителен търг на звездите?

Източник: Заедно в час

Разнообразие от вдъхновение и атрактивни дейности обещават първите потвърдени звезди в най-голямото фондонабиращо събитие на фондация “Заедно в час”. Благотворителният търг на звездите ще се проведе за дванадесети път на 18 октомври 2023 г. (сряда) в хотел Hilton в София, а регистрацията вече е отворена. 

Запазете своето място за Търга

За поредна година изисканото събитие ще събере 15 вдъхновяващи личности и успешни професионалисти от бизнеса, културата, медиите и спорта, които ще предложат благотворително своята експертиза и разнообразни тиймбилдинг дейности под формата на търг. В същото време бизнес лидери и представители на различни социално отговорни компании ще наддават да спечелят тяхното време. 

Звездите са съмишленици на мисията на “Заедно в час”, които даряват своето време, а всички набрани средства от печелившите наддавания ще бъдат вложени в работата на “Заедно в час” и обучението и подкрепата на учители и училища от цялата страна.

Първите потвърдени участници в Търга на 18 октомври са:

Илюстраторът Теодор Ушев 

Художник, аниматор, илюстратор, графичен дизайнер, плакатист, мултимедиен артист, режисьор – всички тези творчески амплоа̀ описват опита на Теодор Ушев, но със сигурност не го изчерпват. Един от най-разпознаваемите съвременни български творци в световен мащаб е първият визуален артист, който се включва в Благотворителния търг на звездите и с готовност застава зад каузата на “Заедно в час”. Оставяме в тайна какво ще предложи на гостите на търга, но сме сигурни, че ще провокира въображението и естетическия вкус на онзи, който спечели неговото наддаване. 

Яна Маринова – кино, телевизионна и театрална актриса, филмов продуцент и сценарист

Познаваме я от ролите ѝ във филмите “11А” телевизионните сериали “Стъклен Дом “, “Фамилията, “Връзки”, а също и от ролите ѝ в продуцираните от нея кино заглавия: “Привличане”, “Диви и Щастливи” и “Игра на Доверие” с режисьор Мартин Макариев.
Вече заслужил одобрението на критиката и зрителите, филмът “Игра на Доверие” е селектиран на престижния Международен филмов фестивал “Златна Роза”, както и за платформата на HBO MAX.

“Фундамент в човешката ценностна система е правото на всяко дете за равен достъп до качествено образование. Това ни отличава от животните и ни превръща в човеци. Само законът на образованието може да надвие, често жестоките закони на джунглата”, споделя Яна за своята мотивация за втори път да подкрепи благотворителното събитие. 

Българката, която се гмурка на рекордни дълбочини - Христина Димитрова 

Може и да не сте чували за Христина Димитрова до днес, но със сигурност ще искате да научите повече за нея, след като ви кажем, че тя е първата и единствена жена в света, технически водолаз, достигнала 201,2 метра дълбочина в открити солени води. Христина е забележителна жена, която съчетава много таланти и е един от най-добрите български инструктори по дълбоко гмуркане. Знаем, че всяка година екстремните преживявания по време на Благотворителния търг на звездите събират оспорвани наддавания, затова и Христина е подготвила силно подводно приключение – двучасова сесия във вода с индивидуална програма за преодоляване на страхове, свързани с вода, дълбочина и други страхове. 

 Първокласният ресторант ONA на шеф готвач Филип Захариев  

Знаем, че сред гостите на Търга има много ценители на кулинарното изкуство, хубавото вино и автентичните срещи с интересни хора, затова и сме много щастливи, че тази година можем да предложим сред наддаванията и най-доброто първокласно кулинарно преживяване в България – вечеря за двама и гостуване в ресторант ONA в с. Стакевци. Шеф готвач Филип Захариев е любезният домакин, който ще се погрижи да се чувствате уютно и в същото време ще предизвика вкусовете ви с 7-степенна гурме вечеря, вълшебни местни вина и разговори с още 10 непознати. Шеф Захариев е не само един от най-добрите български готвачи, но и запален пътешественик и много добър разказвач на истории, така че сме сигурни, че няма да си тръгнете от Стакевци и без своята гурме приключенска история. 

Един от създателите на първата в света авиокомпания с товарни дронове Dronamics Свилен Рангелов 

На 25 май 2023 г. Dronamics завърши успешно дебютния си полет с пълномащабен самолет. Той пренася до 350 кг на разстояние до 2.5 хил. км. и лети с максимална скорост от 200 км/ч. Това постижение е не само впечатляващ инженерен успех, но и истинско вдъхновение за българската стартъп среда. Свилен Рангелов – един от братята основатели на компанията Dronamics, за втори път ще се включи като звезда по време на Благотворителния търг на звездите и е готов да разкаже повече за пътя към този успех, за трудностите и как се бори земната гравитация.  

Регистрирайте се като гост и наддавайте за някоя дейностите на звездите. Регистрацията за събитието е отворена тук.