Новини от БФБЛ и партньори

Най-значимите социално отговорни организации и личности бяха отличени в деветото издание на „ЗЛАТНО СЪРЦЕ”

21 юни 2023
Най-значимите социално отговорни организации и личности бяха отличени в деветото издание  на „ЗЛАТНО СЪРЦЕ”

Изпълнителният директор на БФБЛ Георги Руйчев връчи част призовете

Най-значимите социално отговорни кампании, проекти и личностиполучиха официално признание в деветото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце” на списание и клуб Business Lady.

Церемонията се състоя вчера, 20 юни 2023 г. в хотел Маринела. В залата бяха изложени за разглеждане и продажба шест картини на двама художника от Центъра за временно настаняване в Димитровград – Алдин Раданов и Тошко Иванов. Освен кауза на една от отличените организации в тазгодишното издание на Златно сърце – компанията за хотелска козметика и текстил ЛАРЕН, Бизнес лейди също я подкрепи, като даде платформа за тяхната продажба. Цялата сума от продажбата на картините ще бъде дарена на Центъра за временно настанване в Димитровград. 

Тази година оганизаторите бяха подбрали три основни панела: ПАНЕЛ ПРИНОС И ПОСТИЖЕНИЯ, ПАНЕЛ КУЛТУРА, ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕ и ПАНЕЛ РАЗВИТИЕ, ГРИЖА И УСТОЙЧИВОСТ. Селекцията не беше никак лесна, защото трябваше да бъдат избрани най-значимите 15 проекта за изминалата година.  

Всички категории са значими, но първата носеше в себе си особена сила – ПОСЛАНИК НА МИРА. Тя беше присъдена на tbi bank, а отличието получи Денис Бродски, Старши вицепрезидент "Хора и култура", който е от Украйна. Той сподели в емоционално изказване от сцената през какво той и неговите блзики са преминали през последната година и изключителния принос и подкрепа на колегите му от tbi bank.  

Kaufland България получи най-много отличия за добротворческата си дейност през изминалата година. Те спечелиха първо място в категория ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА, с проекта Kaufland на Антарктида, подкрепяйки родните учени, търсещи на Ледения континент устойчиви решения за климата.

Призът „Златно сърце” в категория МАРКЕТИНГ С КАУЗА също беше присъден на търговската верига, за проекта им Гората на Kaufland, дарявайки 20 000 дъбови фиданки на Столична община в подкрепа на „Новата гора на София 2“. Компанията спечели отличие и в категория ИНОВАЦИИ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, за своя първи „зелен“ хипермаркет в кв. „Горубляне” - от първата копка той е изграден по последни екологични стандарти, а за откриването му са вложени 35 милиона лева.

 Победител в категория ИНОВАТИВЕН КСО ПРОЕКТ стана Пощенска банка, с платформата им „Вселена от възможности”, чиято цел е да обедини атрактивни идеи на граждани и организации с нестопанска цел, които са свързани със социално предприемачество в три ключови области - образование, дигитални иновации и опазване на околната среда.

ЛИДЕР НА ПРОМЯНАТА стана Нова Броудкастинг Груп, с техния проект ПРОМЯНАТА, чиято цел е да подобри трайно живота на децата и младежите вБългария, като открива и подпомага мотивирани социални предприемачи да реализират поустойчив начин идеите си, съвместно фондация Reach for Change България от 2014 г. насам.

Категория РОДОЛЮБИЕ е жизненоважна за отстояване ценностите на всяко едно общество. Победител за поредна година стана Фондация „Нашият Дом е България“, за неуморните усилия на арх. Пламен Пламенов Мирянов-младши и целия екип в посока разпространяване на християнските ценности и опазване на българските добродетели.    

Призът УЧИЛИЩЕ С МИСИЯ отиде при ЧОУ „Цар Симеон Велики”. Наградата получиха д-р Милен Врабевски и д-р Росица Врабевска, основатели и собственици на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики”, за своя дългогодишна и устойчива социална ангажираност, сред които безплатно обучение на деца в неравностойно положение, подкрепа на домове за възрастни хора, приюти за кучета, засаждане на дръвчета и много други.

Победител в категория МЕДИИТЕ И БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТАстана bTV, с кампанията си „Да изчистим българия заедно”.  Особено голяма беше конкуренцията за категория НПО в действие, а наградата отиде напълно заслужено при Фондация „Подай ръка”. Сърцатият екип на фондацията не просто закупи, но и удвои стойността на една от картините на художници, останали без дом, които се продаваха благотворително по време на церемонията.

Призът ЗДРАВЕН БЛАГОДЕТЕЛ грабна Code Health TV - единствената здравна телевизия в България, с фокус върху превенцията и здравето на хората.

Национална кампания „Зелено четене" е победителят в категория КУЛТУРА. Инициативата има за цел да популяризира четенето на обществени места, както и на съвременна българска литература.  

ЛИЧНОСТ ВДЪХНОВИТЕЛ и носител на отличието „Златно Сърце” стана нотариус Богдана Бъчварова, която през годините е помагала на десетки хора в нужда, както със собствени средства, така и с професионални безплатни консултации и безвъзмедна дейност.

Компанията за хотелска козметика и текстил ЛАРЕН подкрепя каузи, свързани с хора в неравностойно положение, попаднали в приюти или домове за временно настаняване. За тази своя дейност, те грабнаха първо място, в категория ПОДКРЕПА НА ХОРА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ.

 „Тази година бяхме особено впечатлени от значимите социални инициативи, които бизнесът и НПО-тата развиват и подкрепят. Вече всички се убедихме, че корпоративната социална отговорност е неразделна част от организационната култура и е не само повод за гордост на служителите, но ясно отличава успешните бизнеси” - сподели Даниел Димитров, изпълнителен директор и издател на Business Lady.  

Водещ на церемонията беше актьорът Явор Ралинов, а за доброто настроение на гостите се погрижиха 8-годишната Леа Стефанова от HighLight Singing Academy, както и прекрасните деца от частна гимназия АКАТАМУС - първата професионална гимназия по сценични изкуства.

Наградите „Златно сърце” целят публичност на усилията на компании, НПО, институции и физически лица, подкрепили различни каузи със социален и обществено значим характер, като по този начин се даде пример и бъдат насърчени все повече компании и личности да се включат в подобни инициативи.Този проект на списание BusinessLady е още едно продължение на основната цел на изданието – да дава гласност на различни професионални успехи, качества и постижения, споделяйки добрите практики и изпитани управленски модели както на организацията, така и на нейните комуникации и обществена отговорност.

-----------------------------------------------------------

Списание Business Lady еединственопородасиинформационноиздание с бизнеснасоченост и дамскааудитория. Това е списаниетонавсякауважаващасебесисъвременнаработещажена. Изданието реализираредицапроекти (освенпечатнияси и он-лайнформат) – Business Lady Club (Exclusive; Женско предприемачество; Startup; Пловдив), Годишнинагради “Business lady” (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018,2019, 2020, 2021, 2022), Конференция Business Lady Excellence (2018,2019, 2020, 2021, 2022), Годишнинаградизаблаготворителност и КСО „Златносърце” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020), Годишнинагради „Компаниянагодината” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022), Икономическифорум (2016, 2018, 2019), Конференция Business Excellence (2019, 2020),  Благотворителенбалзаборба с раканагърдата (2013, 2014), потребителскатакласация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021), БРАНД мениджърнагодината (2019, 2020, 2021, 2022), Конференция BRAND talks (2019, 2020, 2021),  Книгазамаркетинг „Мисия: Любимамарка“, Социалникампании, проект „Успешни в България”, Алманах ЛИДЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, Диамантенопарти и др.