Новини от БФБЛ и партньори

Удължен срок за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2022

12 януари 2023
Удължен срок за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2022

Заявки за участие в 20-о издание на най-престижния национален конкурс за компании с кауза се приемат до 31 януари

София, 12 януари 2023 г. Поради повишения интерес Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) удължава срока за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2022 – първия и най-престижен конкурс за компании с кауза. 20-ото издание на авторитетното състезание за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие ще отличи успешни инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата, осъществени през 2022 г.

Компании от всички сектори и от цялата страна могат да подадат своите добри примери самостоятелно или да бъдат номинирани от своите партньори от гражданския сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др.

Целта на БФБЛ e да насърчи добрите практики за социална отговорност и да популяризира корпоративните програми с най-голямо въздействие. Новият краен срок е 31 януари 2023 г., участието е безплатно, а регламента и други подробности вижте тук.

Чрез включването си в конкурса отговорните компании в България имат шанса да споделят с колегите си от бизнеса и с широката публика своите ефективни и вдъхновяващиКСО програми, да получат заслужено признание за усилията сии да утвърдят репутацията си на желан работодател.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ ще отличат обществената ангажираност на компаниите в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“ и „Многообразие на работното място“ – категория, въведена преди година от Хартата на многообразието в България, за да разпространява добрите практики на изграждане на разнообразни екипи и приобщаваща работна среда.

Една от всички кандидатури ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към определена инициатива на компанията. С участието си в конкурса компаниите се включват и в националната КСО платформа на организацията.

„Повишеният интерес и тази година е добър знак, че Наградите за отговорен бизнес, които БФБЛ организира вече 20 години, са предпочитана от компаниите висока трибуна за популяризиране на подкрепата им за стойностни проекти в области като образование, екология, човешки капитал и цялото общество”, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян

Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и обективно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, академичните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени на официална церемония през март 2023 г.   

За актуална информация следете и социалните мрежи с #bblfawards2022, #отговоренбизнес.

Медийни партньори на конкурса са БНР, Economy.bg, Твоят бизнес, БГлобал, NGOBG.info


Златен партньор


Сребърен партньор


Бронзов партньор