Новини от БФБЛ и партньори

Над 20 топ компании получиха отличия в осмото издание на „Компания на годината”

24 юни 2022
Над 20 топ компании получиха отличия в осмото издание  на „Компания на годината”

Георги Руйчев, изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите, връчи част от наградите

На 22 юни 2022 г. в Гранд хотел Астория за осма поредна годинабяха връчени годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА”, организирани от списание и клуб Business Lady. Общо 24компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, ефективност и прозрачност, конкурентоспособност и иновации, клиентски подход, успешен бизнес модел, ноу-хау, добро пазарно позициониране, устойчиво развитие и други.

В категория ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА бе отличена „Орбико България” - за инвестицията от 25 млн. евро в изграждането на техния най-голям Нов Логистичен Център в групата на Орбико. Като водещ дистрибутори логистичен партньор на над 5 000 продукта на 30 компании до 20 000 обекта в цялатастрана, компанията получи награда и в раздел ДИСТРИБУЦИЯ И ЛОГИСТИКА. Юлия Аткова, директор на частна детска градина и частно основно училище Куест получи награда за ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА, по повод създаването на първата по рода си професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус“.  

Вили Пеева-Пападопулу, управител на Медицински център Афродита бе отличена в категория УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ, за успешното развитие на медицинския център и представляваната от тях тъканна банка Future Health на българския пазар. МЦ Афродита бе отличен и за първенец в раздел ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, за най-голяма успеваемост по брой раждания от ин витро процедури, за последните 5 години в цяла България, а наградата получи д-р ГеоргиСтанулов - един от най-добритегинеколози за ин витро вБългария. Credissimo бе обявен за ИНОВАТОР ВЪВ ФИНАНСОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, а SoftUni – за ТЕХНОЛОГИЧЕН ЛИДЕР В ОБРАЗОВАНИЕТО. Post Bank получи приз в раздел ЛИДЕР В ДИГИТАЛНИТЕ ТРАНСФОРМАЦИИ, за успешното внедряване на иновативни дигитални решения за своите клиенти и по-конкретно за ONE wallet byPostbank - мобилен портфейл от последно поколение. В категория START-UP НА ГОДИНАТА наградата грабна Alcatraz AI - високотехнологична„hardware-as-a-service” компания, разработила първата автономна платформа за контрол на достъпа иреволюционализирала физическата сигурност.  

 Kaufland България бе сред най-отличените организации в осмото издание на КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА. Търговският гигант получи цели три награди в различни категории – ПРОДУКТОВИ ИНОВАЦИИ - за разработената от тях и пусната на пазара иновативна пазарска торба за многократна употреба, климатично неутрална и рециклируема. Компанията получи първа награда и в раздел ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ - лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. Kaufland България бе отличен и за топ работодател, в категория ЧОВЕШКИ РЕРУСРИ, с ръководител Милена Караилиева. Нова Броудкастинг Груп за поредна година грабна отличие в раздел МЕДИИ. В категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ първото място спечели А1, които обучиха близо 13 000 деца и младежи и над 500 възрастни над 55 години в кампанията „Интернет за всички“. ТИ БИ АЙ Банк ЕАД получи две отличия, в категориите ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ и ИНОВАЦИИ. Журито беше впечатлено от най-новата им разработка - TBI Buy –иновативно приложение, свързващо потребители и търговци чрезлоялна програма и универсална дигитална карта с бонус точки. За НАЙ-ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПЛАТФОРМА бе обявена Уча.се, за атрактивно разработени над 25 000 урока, тестове и преговора с мисловни карти по всички предмети.  В панел Информационни технологии и иновации бяха отличени шест компании. Tek Experts грабна първото място в IT сектора и бе отличен за финалист в категория АУТСОРСИНГ. OutsourceBG Services получи първа награда в раздел АУТСОРСИНГ и стана финалист в IT сектора. Екипът им разполага със Six Sigma, PRINCE2 и PMP експерти, с които увеличават ефективността на клиентите си средно с 30%, а бизнесът на компанията се е разрастнал над 8 пъти за изминалата 2021 г. За ИНОВАТИВНА БАНКА НА ГОДИНАТА бе отличена Fibank, за разработените от тях високотехнологични решения и модерно банкиране. Финансовата институция получи приз и за своите успехи в категория УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, с фонда Sustainable Lady, който подкрепя иновативни зелени старт-ъп проекти на български жени предприемачи,които искат да развиват устойчив бизнес. MyPOS грабна приза в раздел FINTECH, а Cognyte България получи две първи отличия – в секторите AI и BLOCKCHAIN.

За своята КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ първото място спечели Paysafe. Компанията получи приз и в категория EMPLOYER BRANDING, за успешното си налагане сред водещите работодатели в сектора. За финалист в категория КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ бе отличен Аванс Трейд ООД. АКАДЕМИЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ ЕООДполучи отличие в раздел Личностно и бизнес развитие – само за 3 години компанията обучи над 20000 човека в 50 авторски курсове. За своите Образователни дейности за повишаване на професионалната квалификация приз грабна и Международната Асоциация на Професионални Терапевти и Треньори – глобалнамрежа за подкрепа и взаимодействие на психолози, коучинг специалисти,треньори, констелатори, консултанти по личностно развитие, мотиватори, лектори, обучителии други професионалисти, които помагат на хората да подобрят живота,взаимоотношенията и бизнеса си.

В сектор ФИНАНСОВИ УСЛУГИ И ТЪРГОВИЯ първото място бе отредено на Tavex - пазарен лидер в търговията с инвестиционно злато, който се нарежда сред най-уважаваните и надеждни платежни институции. HR Consulting Partners e победител в категория УСЛУГИ, компанията вече 5 години предоставя на своите клиенти решения за целия жизнен цикъл на служителите в една организация. А в сектор МАРКЕТИНГ, РЕКЛАМА И ПЕЧАТ отличието тази година получи Magic Outdoor Ltd - студио зa широкоформатен дигитален печат, дизайн и реклама, което е сред първите производители на големи рекламни мрежи за сгради на българския пазар и в Европа.

„Всички виждаме големите предизвикателства пред развитието на различните бизнеси, компании и организации у нас – политически, социални, икономически. Но креативността, енергията и вярата, с която вие тук подходждате в работата си са достойни не само за уважение и признание, достойни са да представят България пред света. Вашите ентусиазъм, предприемачески дух, мотивация, усърдие и нестихващо желание за усъвършенстване и надграждане на това, с което се занимавате трябва да бъдат пример за всеки човек, който иска да остави следа след себе си в дадена сфера. Благодаря ви за това, което сте – вие давате сила и енергия на мен и целия екип на Компания на годината да случваме за поредна година тази инициатива” – добави Даниел Димитров, изпълнителен директор на Business Lady.

Водещи на събитието бяха актьорите Явор Ралинов и Гери Стоянова, а за доброто настроение на гостите се погрижиха талантливите деца от Highlight Singing Academy, ръководена от Искра Милкова. Партньор на церемонията беше натуралната минерална вода с колаген QWELL, несъдържаща захар и консерванти. QWELL е уникално съчетание на алпийска натурална вода с минерален състав, първокласен хидролизиран колаген и оптимална комбинация от ценни витамини и минерали.Функционалните напитки QWELL са разработени и произведени от водещи специалисти с високотехнологично-оборудвана среда в Италия. Продуктите са направени с натурална минерална вода от извора Daggio. Той се намира в Алпите, в землището на община Интробио,  Северна Италия, и един от най-високите естествени извори в Европа, разположен на 1935 метра надморска височина.

Сред официалните гости на церемонията бяха д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия; Цветан Симеонов, председател на управителния съвет на Българска търговско-промишлена палата; Георги Руйчев, изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите; Детелина Смилкова, председател на Българската асоциация за управление на хора; Теодора Ставрева, главен секретар на Българска агенция за инвестиции; Георги Малчев, Член на управителния съвет на АйАБ България, управляващ партньор в Xplora.bg, маркетинг експерт и член на журито на Компания на годината; Наталия Футекова, член на Управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии и други.

Наградите КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА се връчват за изключителен принос на компаниите/бизнеса/мениджъра в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри и предприемачеството сред българската общественост, като така се подкрепи и Start up общността в страната. Наградите се връчват за заслуги, свързани с богат професионален опит, ноу-хау, устойчиво развитие, прилагане на иновативен и успешен мениджмънт, успешно прилагане и адаптиране на добри практики, успешно развитие на човешкия капитал, конкурентоспособност и иновации, позитивен обществен имидж и други.