Новини от БФБЛ и партньори

Meet BBLF Success - този път в Shell България

07 юни 2022
Meet BBLF Success - този път в Shell България

Шестото издание на инициативата Meet BBLF Success на 7 юни 2022 г. се проведе при голям интерес от страна на общността на БФБЛ. Управители и топ мениджъри от 25 компании членове присъстваха на ексклузивното събитие, което представи Shell – добре познатата компания в бизнеса с търговия с петролни продукти, която успешно развива своя бизнес модел със силен фокус върху обслужването на клиентите на Shell Café, внедряване на иновации и дигитализацията в своята дейност и прилагане на дългосрочна политика на отговорност и устойчивост.

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян откри събитието, като поясни, че целта на Meet BBLF Success е да запознае компаниите членове с вдъхновяващия успех на техните колеги в различни сектори – с  тяхната предприемчивост, развитие, постижения, иновации и КСО практики. Форматът се стреми и да се превърне в полезна платформа за създаване на контакти на високо ниво и с това да улесни сътрудничеството между компаниите членове на организацията.

Шестото издание се проведе в реновирания офис на Shell на чаша кафе от новите блендове Shell Café, където гостите научиха как компанията ускорява прехода към въглеродна неутралност и какъв е приносът й към дигитализацията в сектора в България.

Камелия Славейкова, председател на борда на директорите на Shell България, запозна гостите със зелените политики, които компанията развива с цел намаляване на въглеродния отпечатък от операциите на обектите си чрез захранване със 100% електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, инсталиране на соларни панели на покривите, подобряване на енергийната ефективност на обектите чрез използване на LED осветление и термостати за хладилните витрини и отоплението в обектите, обучение на персонала за подобряване на информираността им по отношение на енергийна ефективност и др. Камелия Славейкова разказа за стремежа на Shell да се превърне в енергиен бизнес с нулеви нетни емисии, като подчерта: „За нас това е дългосрочен ангажимент, който включва конкретни малки стъпки, които правим ежедневно и в България.“

Диана Янкова, специалист маркетинг в Shell България, запозна гостите с мерките на компанията за дигитализиране на своите услуги за бизнеса и крайните клиенти  като дигиталната Club Smart карта в приложението Shell, иновативната онлайн платформа за корпоративни клиенти, както и новото бордово устройство за заплащане на пътни такси в 12 държави в Европа. Тя сподели и за бъдещи планове и иновативни услуги, които компанията планира да въведе.

Гостите от компаниите членове на Форума имаха шанса да се запознаят и с новата концепция на компанията Shell Café. Г-н Венцислав Барбов, мениджър негоривни продукти, разказа защо Shell е повече от място за зареждане на гориво. В реновираните, комфортни кафе кътове клиентите на Shell могат да се освежат с напитки Shell Café, приготвени с внимание от специално обучени служители, както и на богат асортимент от свежа храна, приготвена на място. Специално поканен бариста демонстрира и организира атрактивна дегустация на новите авторски блендове кафе, които се предлагат в Shell Café.

Срещата завърши с коктейл за размяна на контакти и идеи за сътрудничество.

Очаквайте следващото издание на Meet the BBLF Success!

Ако желаете да сте домакин на подобно посещение от управителите на компании членове, моля, свържете се с нас на office@bblf.bg.