Новини от БФБЛ и партньори

Левон Хампарцумян избран за председател на Българския форум на бизнес лидерите за втори пореден мандат

01 юни 2022
Левон Хампарцумян избран за председател  на Българския форум на бизнес лидерите за втори пореден мандат

Общото събрание гласува доверие и на четирима членове на Управителния съвет

Вчера Общото събрание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) избра Левон Хампарцумян за председател за втори пореден мандат. Делегатите гласуваха доверие и на четирима членове на Управителния съвет – Весела Илиева (Unique Estates), Владислав Михов („JTI България“), Камелия Славейкова („Шел България“) и Карел Крал („Електрохолд България“). Срещата в гранд хотел „София“ се проведе в присъствието на управители и висши мениджъри на над 35 компании членове на организацията, на които сърдечно благодарим за отделеното време!

В резултат на успешния си мандат начело на БФБЛ - най-голямата и утвърдена асоциация на отговорния бизнес, финансисът Левон Хампарцумян („ЛВ Адвайзори“) получи мнозинството от гласовете и ще продължи да изпълнява ролята напредседател в следващите три години. Той благодари за активното участие и подкрепа от страна на компаниите членове в проектите и инициативите на Форума през изминалата година и посочи, че общите усилия за икономическо и социално развитие на страната са особено важни в моменти на предизвикателства, както е в последно време. 

След оспорвано гласуване за петима кандидати, които се състезаваха за четирите свободни места в Управителния съвет на БФБЛ, делегатите преизбраха Весела Илиева – управляващ партньор на „Юник Естейтс“, Владислав Михов – главен мениджър на „JTI България“, Камелия Славейкова – председател на Борда на директорите на „Шел България“,  и Карел Крал – главен изпълнителен директор на „Електрохолд България“. Всички те сеангажираха да продължат да работят за насърчаването на високите стандарти на бизнес етиката, да защитават интересите на компаниите членове и да промотират техните усилия и постижения в спазването на принципите на доброто управление, социалната отговорност и устойчивото развитие, и да продължат диалога с всички заинтересовани страни. 

Освен от председателя Левон Хампарцумян гостите от компаниите членове на БФБЛ бяха приветствани и от Тим Буйсере, ръководител на икономическия отдел в британското посолство в София, който акцентира върху дългогодишното партньорство с Форума.

Изпълнителният директор Георги Руйчев направи преглед на дейността за последните 12 месеца, а контрольорът на Гилбърт Маккоул (KPMG) представи доклада си за 2021 г. Общото събрание прие и финансовите отчети за изминалия период. В края на срещата гостите – представители на някои от най-големите и успешни компании в България, обмениха идеи за партньорство и развитие.

Новината бе отразена от икономически издания като Economy, Бизнес новините, твоят Бизнес, БГлобал, b2b Media и др.

Пълен списък с членовете на Борда на БФБЛ:

Председател – Левон Хампарцумян („ЛВ Адвайзори“);

Заместник-председател – Антон Панайотов („Аларик Секюритис“);

Членове:

Божидар Нейчев (PwC България);

Весела Илиева (Unique Estates);

Владислав Михов (JTI България);

Камелия Славейкова („Шел България“);

Карел Крал („Електрохолд България“);

Максим Бехар („M3 Комюникейшънс Груп“);

Милена Драгийска-Денчева („Лидл България“);

Мирослав Петров („Лийд Вижън“);

Петър Велев („Екофарм“);

Таня Косева-Бошова („Парк Лейн“);

Контрольор – Гилбърт Маккоул (KPMG).