Новини от БФБЛ и партньори

Удължава се срокът за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2021

13 януари 2022
Удължава се срокът за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2021

Компаниите могат да подадат своите добри примери за проекти с кауза до 31 януари

Поради многото запитвания от страна на компаниите Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) удължава срока за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2021най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. В състезанието могат да се включат всички компании у нас независимо от размер, сектор, местоположение и дали са членове на БФБЛ. Те могат да подадат своите добри примери за корпоративна социална отговорност или да бъдат номинирани от своите партньори от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Новият срок изтича на 31 януари 2022 г., такса за участие няма, а за подробности посетете уебсайта на БФБЛ www.bblf.bg.

Целта на Наградите е да отличат най-добрите корпоративни проекти със значимо въздействие върху хората, обществото и природата. Новост в актуалното издание е категорията „Многообразие на работното място“ – част от усилията на БФБЛ като учредител на Хартата на многообразието в България да насърчи равенството и социалното приобщаване в работна среда. 

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян коментира:„Конкурсът, организиран от БФБЛ за 19-а поредна година, цели да насочи общественото внимание към компании с кауза, които последователно развиват и подкрепят проекти с положителен ефект върху хората, природата и обществото. Те ще споделят своя ценен опит с колегите си от общността на отговорния бизнес, а най-успешните инициативи ще бъдат отличени от експертно обективно жури. Така ще стимулираме и следващото поколение лидери да дава добър пример”. 

Годишните награди за отговорен бизнес ще отличат обществените  ангажименти на частния сектор в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“ и новата „Многообразие на работното място“.

Всички подадени проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или социалнозначима инициатива на компанията.

С участието си в Наградите компаниите се включват и в националната КСО платформа, която БФБЛ поддържа на уебсайта си със социалнозначими програми и инициативи, осъществявани през годините в България.

Кандидатурите ще бъдат оценени от авторитетно независимо жури от признати експерти в различни области, а победителите и финалистите ще бъдат обявени през пролетта на 2022 г. в зависимост от епидемичната обстановка.

За Годишните награди за отговорен бизнес

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика. 

За още информация: www.bblf.bg и в социалните мрежи с #bblfawards2021, #отговоренбизнес.

   

 

 

 


Златен партньор


Сребърен партньор


Бронзов партньор