Новини от БФБЛ и партньори

Ползотворна дискусия на Борда на БФБЛ с британския посланик д-р Роб Диксън

06 декември 2021
Ползотворна дискусия на Борда на БФБЛ с британския посланик д-р Роб Диксън

Дългогодишното успешно сътрудничество между общността на отговорния бизнес и посолството продължава

На 3 декември Управителният съвет на БФБЛ проведе работна среща с д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания в София. Събитието по инициатива на Форума имаше за цел да обсъди актуални въпроси, поставени от компаниите членове на Форума, и множество идеи за бъдещо успешно сътрудничество.

„Ползтворното ни партньорство с Британското посолство има дълга и успешна история, а за Управителния съвет на БФБЛ е чест да продължи да я обогатява във времето чрез постоянна комуникация и нови инициативи“, подчерта Левон Хампарцумян.

„Като организация, която в самия си генезис през 1998 г. има за модел Международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс, БФБЛ е тясно свързана с неговата концепция за насърчаване на етичните стандарти и корпоративната социална отговорност като гаранция за успех на компаниите“, напомни Максим Бехар, дългогодишен предишен председател и настоящ член на Борда на Форума.  

„Британското посолство има за цел да бъде устойчив партньор на отговорния бизнес - уверени сме, че добрите двустранни търговско-икономически отношения и възможността  за обмен на идеи и опит са от ключово значение за нашите страни и благоденствието на хората“, каза д-р Роб Диксън.  

Основните теми на разговора бяха възможностите за инвестиции в България, подобряването на местната бизнес среда, борбата с климатичните промени и произтичащите от нея иновации и възможности за развитие и растеж, дигитализацията на бизнеса. Двете страни обсъдиха и идеи за нови съвместни инициативи в области като енергийния преход, образованието на български студенти във Великобритания и др.

Посланикът отговори и на конкретни въпроси, зададени предварително от компаниите членове, касаещи работните визи за Великобритания, ваксините срещу Ковид-19, споразумението за климата, подписано в Глазгоу, намаляването на въглеродните емисии, инвестициите във възобновяеми източници на енергия, постигането на „еквивалентност“ на правилата на финансовите пазари след Брекзит.

Благодарим на всички, които изпратиха въпросите си - ще ви информираме в подробности за коментарите на посланика.

В  събитието взеха участие Левон Хампарцумян – председател на БФБЛ, и членовете на Борда Максим Бехар (М3 Комюникейшънс Груп),Камелия Славейкова (Шел България и Гърция), Божидар Нейчев (PwC), Петър Велев (Екофарм), Весела Илиева (Юник Естейтс),  контрольорът на БФБЛ Гилбърт Маккоул, както и Анелия Тодорова, заместник директор на Отдела за международна търговия към Британското посолство, изпълнителният директор на БФБЛ Георги Руйчев  и заместник директорът Габриела Маринова.  

Събитието се проведе в Британската резиденция в София при всички противоепидемични мерки.