Новини от БФБЛ и партньори

От Ню Йорк до София – форум на Глобалния договор на ООН и Българската мрежа, посветен на отговорния бизнес

06 октомври 2021
От Ню Йорк до София – форум на Глобалния договор на ООН и Българската мрежа, посветен на отговорния бизнес

БФБЛ  e партньор на събитието, а компаниите членове ползват отстъпка от 20%

Събитието MAKING GLOBAL GOALS LOCAL BUSINESS ще срещне представители на отговорния бизнес у нас със световни експерти по корпоративна устойчивост. Срещите ще се проведат на 13 и 14 октомври 2021 г. в хибриден формат и са посветени на ролята на компаниите в постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН.

На 13 и 14 октомври 2021 г. столицата ни ще се превърне в средище на отговорния бизнес в рамките на форума MAKING GLOBAL GOALS LOCAL BUSINESS. Българската мрежа на Глобалния договор (БМГД на ООН) и нейните компании членове ще се срещнат с представители на световната инициатива в Ню Йорк, за да покажат силата на бизнеса да създава “добро” в национален и международен мащаб. Публичното събитие ще обедини лидери, иноватори, предприемачи, специалисти по устойчиво развитие, партньори и други заинтересовани страни от региона. Основна тема ще бъдат мерките, които могат да се предприемат за напредъка по Целите за устойчиво развитие и 10-те принципа на Глобалния договор на ООН. Събитието ще се проведе със специалното участие на Санда Ожиамбо, Изпълнителен директор на ГД на ООН, Дан Томас, Главен мениджър комуникации на ГД на ООН, и Огнян Траянов, председател на Българската мрежа.

През последните няколко години общественото внимание е концентрирано в поведението на компаниите и корпоративните им политики. Какво е отношението на фирмите към обществените, здравните и екологичните проблеми и с какво компаниите допринасят за преодоляването им и подобрението на средата? Това са въпроси, които вълнуват все повече хора по света и у нас – потребители и служители, и до голяма степен предрешават успеха на бизнеса. Хибридното събитие на Българската мрежа във физически и дигитален формат ще събере за първи път на едно място национални и международни примери, разкриващи философията на отговорното управление и нейните високи обществени ползи.

Първият ден на форума ще се проведе под формата на среща-дискусия на гостите от офиса в Ню Йорк с българското представителство на Глобалния договор. Основна тема ще бъде “Човешкото измерение на Целите за устойчиво развитие и 10те принципа на Глобалния Договор и ролята на бизнеса за доброто общество”. Срещата е публична и отворена за журналисти, комуникационни специалисти и всички ангажирани с темата.

Вторият ден от програмата ще запознае аудиторията с Целите за устойчиво развитие в български контекст. Как се превеждат те на езика на компаниите в страната, ще споделят представители на банковия, технологичния и енергийния сектор. В два панела, ще бъдат посочени конкретни политики, насочени към пазара, обществото, околната среда и изграждането на партньорства за благоприятно въздействие върху местните общности. Зеленото бъдеще е гореща тема навсякъде и като такава ще бъде застъпена в Панел II: Иновации и устойчивост за зелено бъдеще.

“Предизвикателствата и възможностите днес са глобални, човечество е по-свързано от всякога и само заедно можем да се справим с настоящите проблеми и вървим към прогрес. Събитието MAKING GLOBAL GOALS LOCAL BUSINESS идва да покаже, че в България бизнесът може да носи отговорност и да работи в своя полза, но и в полза на обществото и околната среда”, това каза Даринка Георгиева, Изпълнителен директор на Българската мрежа, по повод предстоящия форум и отправи покана за участие към всички заинтересовани страни: “10те универсални принципа на Глобалния договор на ООН са всъщност общововалидни принципи на хуманност, грижа и етичност, а Целите за устойчиво развитие, са пътна карта за бизнеса, който с колективни проекти, се превръща в сила за добро. Форумът ще покаже примери и ще търси нови решения на лидерството, носещо положителна промяна.”

Събитието е отворено за всички след предварителна регистрация на следния линк.

Подробности за участниците и програмата на уеб страницата на събитието https://www.mgglbbulgaria.com/ и в Linkedin.

Компаниите членове на БФБЛ ползват отстъпка в размер на 20% от билетите за участие с промокод: MGGLBBG2021 при регистрацията.