Новини от БФБЛ и партньори

Нови членове в общността на отговорния бизнес

23 април 2021
Нови членове в общността на отговорния бизнес

На последното си заседание Управителният съвет на БФБЛ одобри единодушно кандидатурите за членство на четири компании – Експат Капитал, Lion’s Head, Сервие Медикал и Transpress. Те се ангажираха да работят за изпълнението на целите на БФБЛ и да допринасят за благоприятното икономическо и социално развитие на страната.

Експат Капитал, със своето лицензирано управляващо дружество Експат Асет Мениджмънт, е най-голямата независима компания за управление на активи в България – със стотици клиенти от над 30 държави и инвестиции на над 55 пазара по света във всички класове активи. Експат е единствената компания от ЦИЕ с борсово търгувани фондове на London Stock Exchange и на Frankfurt Stock Exchange (вижте повече).

Lion’s Head е компания за инвестиции и управление на първокласни офис сгради в Централна и Източна Европа. Портфолиото на Lion’s Head включва пет сгради в България и Румъния – Мегапарк и Полиграфия офис център в София, Орегон парк (сгр. А,В,С) в Букурещ. Основни инвеститори в компанията са Old Mutual Property и AG Capital (вижте повече).

Сервие Медикал присъства от 27 години в България с екип от 100 служители и 26 регистрирани медикамента. Сервие България е една от водещите компании на българския фармацевтичен пазар, лидер в областта на лечението на сърдечно-съдови и метаболитни заболявания (вижте повече).

Transpress е водеща българска транспортно-логистична компания с над 28 години опит. Разполага с екип от над 650 служители, автопарк от над 250 автомобила, 12 логистични центрове у нас, а благодарение на партньорството си с международния гигант DACHSER оперира в мрежа от 400 локации в цяла Европа (вижте повече).