Новини от БФБЛ и партньори

Виртуална среща с д-р Роб Диксън

20 април 2021
Виртуална среща с д-р Роб Диксън

Британският посланик в София разговаря с членовете на БФБЛ

На 20 април Българският форум на бизнес лидерите проведе виртуална среща с д-р Роб Диксън – британският посланик в София, който разговаря с управители и топ мениджъри на близо 40 компании от общността на Форума.

Събитието се проведе със съдействието на Британското посолство и бе модерирано от Максим Бехар, член на Борда на БФБЛ.

„Живеем в интересни времена в последните месеци, но в България сме свикнали да срещаме предизвикателства и да ги преодоляваме“, каза при откриването председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. Новата ситуация в света ще наложи нови, по-устойчиви модели на правене на бизнес, допълни той.

Посланик д-р Роб Диксън акцентира върху възможностите за разширяване на двустранните бизнес отношения в близкото бъдеще, тъй като възстановяването след пандемията от COVID-19 е шанс за развитие в посока дигитализация, високи технологии и зелена икономика.

Компаниите членове и партньори на БФБЛ имаха възможност да зададат предварително своите въпроси към д-р Диксън, както и на живо по време на събитието.Основните теми на дискусията бяха британският отговор на COVID-19, двустранните търговски отношения, британските инвестиции в България, влиянието на Брекзит върху бизнеса и възможностите за работа, пътуване и обучение във Великобритания.

Запис от събитието вижте тук: https://www.youtube.com/watch?v=6gTnVJdKnLU

Благодарим сърдечно на всички, които се включиха.