Новини от БФБЛ и партньори

Проф. Кантарджиев бе гост на дискусията на БФБЛ „Eдна година в пандемия: какво научихме“

24 март 2021
Проф. Кантарджиев бе гост на дискусията на БФБЛ „Eдна година в пандемия: какво научихме“

Проф. д-р Тодор Кантарджиев, микробиолог и епидемиолог, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб, бе специален гост на онлайн дискусията на БФБЛ Eдна година в пандемия: какво научихме“ на 23 март. Събитието е част от серията разговори, които организираме за компаниите членове и партньори на Форума във връзка с извънредната ситуация с COVID-19 и отражението й върху бизнеса и хората.

Благодарим на всички гости, както и на спонсорите адвокатско дружество „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов“ и Тайтън Машинъри България.

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян даде начало на дискусията, като подчерта целта на Форума от една страна да предоставя надеждна и актуална информация от професионалисти по темата с COVID-19 и от друга да даде възможност на своите членове да обменят опит, за да осигурят безопасна среда за своите служители и в същото време да продължат дейността си.

В изказването си проф. д-р Тодор Кантарджиев направи кратък преглед на последните 12 месеца и подчерта, че за този период медицината е научила несравнимо повече за новия и непознат коронавирус отколкото за много други инфекциозни болести, изследвани в продължение на години. По неговите думи надежда за справяне със ситуацията дава създаването и прилагането на ваксинитесрещу COVID-19, но масовата имунизация също поставя предизвикателства. За тази една година видяхме, че страхът от несигурността и липсата на доверие и на авторитети са опасни и в медицината, подчерта той.

Управители и топ мениджъри на над 45 компании от общността на БФБЛ присъстваха на събитието. Проф. д-р Кантарджиев отговори конкретно и задълбочено на поставените  от тях въпроси за имунитета, видовете ваксини, мерките за превенция, връщането в офисите, ваксинацията на служителите от различни сектори и др.

Модератор на дискусията бе Максим Бехар, член на УС на БФБЛ и главен изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc.

Пълен запис на срещата ще намерите в You Tube канала на БФБЛ тук.

Очаквайте и следващите ни онлайн срещи.

 


Партньори