Новини от членовете на БФБЛ

Schneider Electric е най-устойчивата компания в света според сп. Time и Statista

09 юли 2024
Schneider Electric е най-устойчивата компания в света според сп. Time и Statista

Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, зае първото място в класацията „Най-устойчивите компании в света за 2024 г." на списание Time и Statista. Това признание отразява амбициозните цели на Schneider Electric за намаляване на собствените емисии, както и ангажимента на компанията да помага на клиентите си да подобрят своята енергийна ефективност и да намалят емисиите си.

Time и Statista приложиха прозрачна методология от няколко стъпки, за да определят най-устойчивите компании в света за 2024 г. Процесът започна с подбор от над 5000 компании – най-големите и влиятелните в света. След строга четиристепенна оценка крайната класация изключи неустойчивите сектори и взе предвид фактори като външни рейтинги и ангажименти за устойчивост, практики за корпоративно отчитане и показатели за екологични и социални резултати. Този всеобхватен подход доведе до класирането на 500 компании от над 30 държави. 

Както Time, така и Statista изтъкват технологичния опит на Schneider Electric и програмата Schneider Sustainability Impact (SSI). Тази трансформираща програма стимулира и измерва напредъка на компанията към Глобалните цели за устойчивост за периода 2021 – 2025 г. и допринася за шест дългосрочни ангажимента, които обхващат всички аспекти на екологичното, социално и корпоративно управление (ESG). Наред с този напредък компанията помага на клиентите да намалят въглеродните си емисии, като от 2018 г. насам са спестени и избегнати 553 млн. тона емисии на CO2. Компанията също така постигна значителен напредък в трансформирането на собствената си верига на доставки. Въглеродните емисии на 1000-та най-големи доставчици на Schneider Electric са намалели с 27% от началото на програмата– а 21% от стратегическите партньори на компанията във веригата на доставки са изпълнили стандартите на Schneider Electric за достоен труд. 

„За нас е огромна чест да бъдем признати за най-устойчивата компания в света", посочи Петер Хервек, главен изпълнителен директор на Schneider Electric. „Това постижение е доказателство за нашия непоколебим ангажимент към устойчивото развитие, който е заложен във всичко, което правим.В решенията и ежедневните си дейности ние взимаме предвид околната среда, обществото и доброто управление. Ето защо полагаме усилия да постигнем още по-голям напредък в изпълнението на нашите цели за устойчивост и да гарантираме, че всеки допринася за създаването на положително и трайно въздействие.“ 

Наскоро, за 13-а поредна година, Schneider Electric бе включен в Световния индекс за устойчиво развитие на Dow Jones, зае първо място в своя бранш и си осигури място в индекса за Европа.Това постижение отразява добрите резултати на компанията в областта на екологичното, социално и корпоративно управление (ESG), като устойчивостта е залегнала в основата на нейната стратегия. 

Повече по темата: 

За Schneider Electric 

Целта на Schneider Electric е да създава положително въздействие, като помага на всички да използват оптимално ресурсите и енергията, свързвайки прогреса с устойчивостта. Ние наричаме това Life Is On

Нашата мисия е да бъдем доверен дигитален партньор за устойчивост и ефективност

Ние сме глобален лидер в областта на промишлените технологии, който предоставя водещ световен опит в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията за интелигентна индустрия, устойчива инфраструктура, ориентирани към бъдещето центрове за данни, интелигентни сгради и интуитивни домове. Опирайки се на значителния си експертен опит в тази област, ние предоставяме интегрирани решения за индустриален IoT с изкуствен интелект по целия жизнения цикъл със свързани продукти, автоматизация, софтуер и услуги, като осигуряваме цифрови близнаци, за да създадем предпоставки за печеливш растеж на нашите клиенти. 

Ние сме компания на хората с екосистема от 150 000 колеги и над един милион партньори, работещи в над 100 държави близо до нашите клиенти и заинтересовани страни. Подкрепяме многообразието и приобщаването във всичко, което правим, водени от нашата значима цел за устойчиво бъдеще за всички.


Още новини

Schneider Electric жъне престижни отличия за устойчиво развитие и работодателска марка на Годишните награди на b2b Media

Schneider Electric жъне престижни отличия за устой...

Шнайдер Електрик България завоюва ценни отличия в две категории на Годишните награди на b2b Media. На церемонията по награждаването, която се проведе на 12 юли, лидерът в дигитална......»