Новини от членовете на БФБЛ

Класацията на Делойт Deloitte Technology Fast 50 в Централна Европа за 2024 г. е отворена за кандидатури

09 юли 2024
Класацията на Делойт Deloitte Technology Fast 50 в Централна Европа за 2024 г. е отворена за кандидатури

Делойт стартира годишната си програма „Deloitte Technology Fast 50” за Централна Европа. Престижната регионална класация, която се провежда вече 25 години, подрежда най-бързо растящите компании в технологичния сектор. Тя предоставя платформа, чрез която могат да се изявят както утвърдени, така и нововъзникващи технологични компании, които да покажат позициите си в индустрията.  

Делойт отваря платформата за онлайн кандидатстване за изданието на " DeloitteTechnologyFast 50 "за Централна Европа за 2024 г. За 25-ти път компанията провежда програмата в следните страни от региона: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Косово, Латвия, Литва, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. Тази година Украйна за първи път се присъединява към „ DeloitteTechnologyFast 50 “ за Централна Европа. 

За поредна година Google Cloud е официален Регионален технологичен партньор  на класацията. Партньорството с Google Cloud подобрява и разширява обхвата на Програмата, като поставя акцент върху компаниите с най-голям бизнес потенциал. 

„Програмата на „ DeloitteTechnologyFast 50 “ за Централна Европа от години ни дава поглед върху непрекъснато нарастващия технологичен сектор. Невероятния подем, който наблюдаваме, заедно с иновативните решения и предприемаческия дух, са отличителни черти на всяка от участващите компании. Изключително щастливи сме, че организации, участвали в предходни издания се завръщат, както и че има такива, които се присъединяват към инициативата за първи път. Тазгодишното събитие е специално не само заради 25-ата годишнина на Програмата, но и защото за първи път компании от Украйна ще се присъединят към редиците на участниците.“ Таня Карагеоргиева, Лидер на Програмата за България и Съдружник, Финансово консултиране 

Повече за „ Deloitte Technology Fast 50 “ в Централна Европа 

Програмата „ Deloitte Technology Fast 50 “ за Централна Европа класира 50-те най-бързо растящи технологични компании, публични или частни, на базата на процентния ръст на приходите им за четири години и включва всички свързани индустриални сектори – комуникации, екологични технологии, финтех, хардуер, здравеопазване и науки за живота, медии и развлечения, софтуер. Тазгодишното класиране ще анализира приходите от 2020 до 2023 година. 

Детайли за класацията

Класацията има четири категории: 

 1. Fast 50“– Основна категория

За участие в основната класация на „Fast 50“ всяка компания е необходимо да изпълни следните критерии:

 • Да осъществява дейност от минимум 4 години – т.е. да бъде основана на или преди 31 декември 2019 г.
 • Да притежава интелектуална собственост или да разработва собствена технология, която се предлага на клиенти или се използва за продукти, допринасящи за основна част от оперативните приходи на компанията.
 • Да има оперативни приходи от базовата година в размер на €50 000 през 2020г., 2021г. и 2022 г. и оперативни приходи за текущата година (2023 г.) от поне €100 000.
 • Да има седалище в Централна Европа (Албания, България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чешка република, Естония, Унгария, Косово, Латвия, Литва, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения или Украйна). 
 1. Категория „ Companies to Watch“

Категорията „ Companies to Watch“ представя и класира по-млади фирми, които все още не покриват критериите за основната класация „Fast 50“. Те трябва да отговарят на следните изисквания:

 • Да осъществяват дейност от минимум 3 години – т.е. да бъдат основани на или преди 31 декември 2019 г.
 • Да притежават интелектуална собственост или да разработват собствена технология, която се предлага на клиенти или се използва за продукти, допринасящи за основна част от оперативните приходи на компанията.
 • Имат оперативни приходи от минимум €10 000 за 2021г.и оперативни приходи за  2023 г. минимум €30 000.
 • Да имат седалище в Централна Европа. 
 1. „Impact Stars“- Специална награда

Категорията „Impact Stars (IS)“ е специална категория, която отличава компании, които успешно свързват продукти/услуги с положително въздействие върху поне едно от следните сектори: общество, бизнес, иновации, околна среда и разнообразие.

Тези, които искат да подадат кандидатури в „Impact Stars (IS)“, трябва да предлагат продукт и/или услуга, които оказват въздействие в следните направления:

 • Въздействие върху бизнеса, околната среда и обществото.
 • Разнообразие сред служителите и/или управленския колектив.
 • Разработване на уникални активи и / или услуги.

В допълнение, компаниите кандидатстващи за „Impact Stars (IS)“ трябва да:

 • Продават продукт и/или услуга, които оказват въздействие в една от посочените по-горе области.
 • Да имат седалище в Централна Европа.

 CETechRocketship!“ – Специална награда за технологично постижение

Това е специално признание от Google Cloud и Делойт, при което екипи съвместно оценяват технологиите на компаниите и възнаграждават тези с най-голям бизнес потенциал.

За да бъдат квалифицирани за категорията „ CETechRocketship!“, компаниите трябва да:

 • Разработват висококачествени, мащабируеми решения с потенциал да обслужват най-взискателните клиенти на пазара.
 • Да имат седалище в Централна Европа. 

Седем български компании попаднаха в различните категории на класацията в изданието й за 2023 г. и утвърдиха своите позиции в технологичния сектор: 

 • На престижното 15-то място в основната класация Fast 50 се класира AMPECO
 • В групaта „Companies to Watch“ България беше достойно представена от три компании: Resolute Software (12-то място), Sappience (14-то място) и AIOPSGROUP (15-то място).
 • Сред отличените в групата „Impact Stars“ българският технологичен сектор също беше представен от три компании: Digital Lights, Уча.се и ZenHold. 

Нещо повече – като участници в класацията за Централна Европа, пет български компании намериха престижно място и в ранкинга за най-бързо растящите технологични компании за региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). В Deloitte EMEA Fast 500 за 2023 от България се класираха: AMPECO, LimeChain, Notolytix, Digital Lights, SoCyber.  

Детайли за кандидатстване в изданието за 2024 г.:

Процесът на кандидатстване ще приключи на 31 август 2024 г. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 14 ноември 2024 г

Критериите за кандидатстване и победителите назад в историята на конкурса могат да бъдат намерени на уебсайта на „ Deloitte Technology Fast 50“ за Централна Европа

Онлайн кандидатстването е достъпно на този линк

Делойт пожелава успех на всички участници!

 

 

 


Още новини

Schneider Electric жъне престижни отличия за устойчиво развитие и работодателска марка на Годишните награди на b2b Media

Schneider Electric жъне престижни отличия за устой...

Шнайдер Електрик България завоюва ценни отличия в две категории на Годишните награди на b2b Media. На церемонията по награждаването, която се проведе на 12 юли, лидерът в дигитална......»