Новини от членовете на БФБЛ

Над 1000 семейства се запознаха с кампанията за осъзнато хранене на Lidl на ежегодния фестивал „Фамилатлон“

12 юни 2024
Над 1000 семейства се запознаха с кампанията за осъзнато хранене на Lidl на ежегодния фестивал „Фамилатлон“

Лидл България представи на малки и големи новия си герой – Броколино 

Лидл България беше част от шестнадесетото издание на ежегодния семеен фестивал „Фамилатлон”, който се организира от Асоциация „Родители“. Най-големият празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот се проведе в Южния парк в София този уикенд. Над 1000 семейства научиха повече за дългосрочната инициатива на Lidl #ХраненеСмисъл, с която смарт дискаунтърът постави на дневен ред в публичното пространство темата за осъзнатото хранене като грижа за здравето на хората и потребление, щадящо за планетата. 

Над 40 активности за деца и техните родители бяха подготвили организаторите тази година. За първи път в програмата на събитието бяха включени всички важни теми, които вълнуват съвременното българско семейство – здраве, физическа активност, хранене, игри, образование, екология, дигитална грамотност, благотворителни каузи, социални и граждански права. 

Лидл България взе участие със собствен щанд, на който всички семейства, гости на фестивала, успяха да се включат в различни интерактивни игри и да спечелят много награди – Green Bags торбички за насипни плодове и зеленчуци за многократна употреба, дървени прибори за хранене, значки, плодови барчета, плодове и зеленчуци и много други. 

Най-атрактивният герой на събитието беше носителят на посланието #ХапкаСмисъл – Броколино. Маскотът под формата на броколи забавляваше децата и им показваше смисъла да се хранят осъзнато – здравословно и с грижа за природата. 

Специално за фестивала децата имаха възможност да се включат в играта „Нахрани чудовището“, която успя да покаже на малчуганите кои продукти е препоръчително да ядем всеки ден, кои по-рядко и кои е добре да консумираме само по специални поводи. Всички игри на щанда на смарт ритейлъра бяха вдъхновени от идеята за Планетарния режим на хранене, който набляга на консумацията предимно на продукти от растителен произход и тези с малък въглероден отпечатък: плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, варива, ядки и ненаситени мазнини в съчетание с умерен до нисък прием на риба и морски дарове и домашни птици, картофи, млечни продукти, червени меса, захар и наситени мазнини.   

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 128 магазина в 55 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

 

 


Още новини

Schneider Electric жъне престижни отличия за устойчиво развитие и работодателска марка на Годишните награди на b2b Media

Schneider Electric жъне престижни отличия за устой...

Шнайдер Електрик България завоюва ценни отличия в две категории на Годишните награди на b2b Media. На церемонията по награждаването, която се проведе на 12 юли, лидерът в дигитална......»