Новини от членовете на БФБЛ

22 участници се дипломираха успешно във втория випуск на Академията за многообразие, равнопоставеност и приобщаване

17 май 2024
22 участници се дипломираха успешно във втория випуск на Академията за многообразие, равнопоставеност и приобщаване

Общата удовлетвореност от програмата е над 95%

За втора поредна година, с подкрепата на Лидл България, се проведе Академията за многообразие, равнопоставеност и приобщаване. Инициативата за нея е на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Общо 22-ма души се дипломираха  във второто издание на Академията, като за петима от тях, които показаха висока мотивация да учат и споделят знания по темата, обучението е осигурено чрез стипендии от Лидл България.

Академията остава единствената сертификационна програма у нас по темите за многообразието, равнопоставеността и приобщаването. Участниците, които успешно я завършват, получават сертификат от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и възможност да станат асоциирани членове на СЖББ или членове на Алумни клуба на организацията.

„Многообразието и приобщаването играят все по-съществена роля в променящия се свят. Доказано е, че тези политики могат да отключат много потенциали в световен мащаб, ако бъдат въведени пълноценно, което добавя рационални аргументи към емоционалните аспекти на темата. Вярвам, че всички завършващи Академията, които с вас стават вече 43-ма, ще останат истински посланици на многообразието, защото споделяте тези ценности и имате придобити качествени знания и умения по време на обучението в нея.“ С тези думи Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България, поздрави участниците в програмата на специално събитие за завършването на второто ѝ издание.

Цветанка Минчева, в качеството ѝ на председател на СЖББ, подчерта, че Академията е един от примерите колко удовлетворяваща може да бъде доброволческата работа в една неправителствена организация„От програмата си личи колко много енергия е насочена в правилната посока по устойчив начин, така че знанието и идеята за многообразието да продължават да се предават напред. Вярвам, че Академията за многообразие, равнопоставеност и приобщаване ще е поредната успешна инициатива на СЖББ, която ще расте и ще се развива с развитието на организацията“, каза Цветанка Минчева.

Иван Ангелов, заместник-декан на Стопанския факултет на СУ и лектор в Академията, допълни, че във времена, в които все повече се говори за липса на лидерство, знанията в областта на многообразието са възможност да бъдем лидери по темата и да допринасяме за развитието на обществото, независимо какви позиции заемаме.

Над 95% е удовлетвореността на участниците във второто издание на инициативата.

„Академията ме запозна с изключителни професионалисти и ми даде нови знания и умения чрез задълбочения поглед върху темата за многообразие и приобщаване от различни ракурси“, коментира Александър Томов от Лидл България, участник в програмата.

Второто издание на Академията се проведе от януари до април, като в рамките на 56 часа бяха представени теми за ползата от многообразието и приобщаването, преодоляване на неосъзнатите различия, включваща комуникация, приобщаващо лидерство и други. Над 20 лектори-доброволци от различни компании, неправителствени организации и академичната общност допринесоха за успеха ѝ, споделяйки знания и добри практики, като дадоха различни гледни точки към разглежданите теми.

За Лидл България подкрепата за провеждането на Академията е част от устойчивите политики за многообразие, равнопоставеност и включване на работното място. Това е и една от темите с най-висок резултат в процеса на сертифициране от водещата международна организация TOP Employers Institute. През януари тази година за пети пореден път Лидл България беше отличена като Топ работодател, постигайки общ резултат  с близо 7% над средния за страната и 12% над средния за бранша в Европа.

 


Още новини

Kaufland образова децата в Eco Kids Tour с игри срещу разхищението на храна

Kaufland образова децата в Eco Kids Tour с игри ср...

Първият етап на турнето обхвана над 2 хиляди деца в страната Kaufland се включи с образователни игри срещу разхищението на храна на тазгодишното издание на Eco Kids Tour. Над 2......»