Новини от членовете на БФБЛ

Кампанията на Филип Морис България #ПромениКартинката продължава

19 април 2024
Кампанията на Филип Морис България #ПромениКартинката продължава

За трета поредна година кампанията #ПромениКартинката продължава да информира за сериозния проблем със замърсяването на околната среда с цигарени фасове и да провокира към отговорно потребителско поведение. И тази година кампанията на Филип Морис България ще бъде с наситена програма от инициативи, с които цели да сподели фактите и да призове към опазване на околната среда. 

През месеците март и април бяха открити две градски информационни изложби, посветени на #ПромениКартинката в центъра на Благоевград съвместно с в. „Струма“ и на емблематична локация в София – Моста на влюбените до НДК,  в партньорство с в. „Стандарт“. Информационните инсталации се реализират със съдействието на Община Благоевград и Столична община. 

Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно десетки хиляди фасове, които замърсяват околната среда. Въпреки малкия си размер, цигарените филтри са един от най-големите замърсители в градовете и природата. Именно затова кампанията #ПромениКартинката на Филип Морис България алармира за глобалния проблем и призовава към отговорно потребителско поведение и опазване на околната среда.


Още новини